Protecció Civil

Protecció Civil activa el Pla PROCICAT per l'accident d'un autobús a Rubió

query_builder   30 juliol 2022 19:49

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa el Pla PROCICAT per l'accident d'un autobús a Rubió

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda el Pla especial d’emergències de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per l’accident d’un autobús que s’ha produït, segons informació del Servei Català de Trànsit, en un camí al costat de la BV-1037 a Rubió (Igualada).

Els Bombers de la Generalitat, que han rebut l’avís de l’accident a les 18.43 hores, hi estan treballant en aquests moments amb un helicòpter i 17 dotacions terrestres. Entre aquestes últimes hi ha el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el Grup Operatiu de Suport (GROS), que està organitzant tota la logística de suport al servei.

A l’arribada de les primeres unitats, diversos ocupants ja havien aconseguit sortir pel seu propi peu de l’interior de l’autocar, en què hi havia una cinquantena de persones. Dins, però, hi ha almenys 4 persones atrapades, que ja estan sent excarcerades pels efectius dels Bombers.

Dues tècniques de Protecció Civil de la Generalitat es desplacen al lloc.

També s’han desplaçat unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques, que estan fent les primeres valoracions de persones afectades.

La carretera BV-1037 a Rubió no es troba en aquests moments tallada. Es demana a la ciutadania que no es desplaci a la zona perquè estan els cossos operatius treballant en aquests moments.

`