Bombers

Bombers de la Generalitat participem en l'última sessió fotogràfica del calendari solidari Bombers amb Causa de 2023

query_builder   2 agost 2022 16:15

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat participem en l'última sessió fotogràfica del calendari solidari Bombers amb Causa de 2023

·Dilluns, 1 d’agost, els Bombers de la Generalitat van participar en l’última sessió de fotos, a Esparreguera, amb un equip EPAF,

·En total, aquest estiu s’han realitzat 12 sessions a diversos indrets de Catalunya i Andorra, on els infants atesos a Sant Joan de Déu han compartit una estona divertida amb els Bombers,

·La recaptació aconseguida amb els exemplars d’aquest calendari es destinarà a finançar la beca de recerca ‘Bombers amb Causa’, que concedeix l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació en malalties infantils i, també, a projectes d’atenció a infants en risc d’exclusió ates

Dilluns a les 19 hores va tenir lloc l’última sessió de fotos de la 12a edició del calendari solidari Bombers amb Causa. El protagonista de la fotografia va ser en Roc, de 9 anys i amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), tractat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. L’objectiu de la sessió, com totes les altres, va ser produir una jornada inoblidable a través de la complicitat dels infants amb els bombers d’una manera divertida, fent-los passar una bona estona. En aquesta ocasió hi van participar un Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) dels Bombers de la Generalitat. Es van generar situacions de tendresa que, després de dos anys patint els efectes de la pandèmia, milloren el benestar emocional d’aquests petits.

La incertesa, les restriccions, els confinaments o l’estrès familiar d’aquests temps han tingut greus efectes en la salut mental de la població infantil. Encara més si es tracta d’infància vulnerable per una situació de malaltia, un trastorn de salut mental, exclusió social o procedència.

La fotògrafa va ser la Mireia Guilella, professional de la zona, especialista en captar històries i retrats.

Els infants, protagonistes d’un calendari solidari que fa 12 anys

La d’Esparreguera ha estat l’última sessió de les dotze realitzades durant els mesos de juny i juliol. Els infants participants en les fotos han estat la quitxalla de l’Hospital de Sant Joan de Déu a Esplugues, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i, per primera vegada, la Llar Sant Joan de Déu de Manresa, que acull famílies refugiades.

Les ubicacions, per ordre de realització, han estat Arbúcies, Valls, Malgrat de Mar, Andorra, Barcelona, Manresa, Girona, Lleida, Balaguer, Benifallet, Vielha i Esparreguera.

Els Bombers de la Generalitat col·laborem amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. A partir de l’edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social, beneficiant-se centres com el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Fundació Bayt Al-Thaqafa, entre d’altres. Una vessant solidària que es seguirà mantenint en l’edició del 2023. Igualment, com ha estat habitual els darrers anys, també hi ha participat els Bombers de Barcelona, els d’Andorra i els Pompièrs d’Aran.

Des del seu inici, el calendari solidari ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies. Enguany, noms com Anna Bonet, Mireia Comas, Pere Duran, Montse Giralt, Mireia Guilella, Xavi Jurio, Marcos Laguna, Bep Martí, Alba Rodríguez, Xavier Santesmasses, Agustí Sensesa o Gina Pellicer han col·laborat en captar aquestes instantànies, sumant-se així a la causa.

Durant aquests 12 anys hem comptat amb professionals de la fotografia com Danny Caminal, Elisenda Pons, Jordi Ribot Puntí, Gemma Miralda, Jordi V. Pou, Laura Guerrero, Xavier Bertral, Cristina Calderer, Alfons Rodríguez, Anna Surinyach o Pablo Tosco, entre d’altres.

El projecte Bombers amb Causa continua sumant solidaritat

Des dels seus inicis, el projecte Bombers amb Causa porta recaptada la xifra de 701.961 euros, aconseguida principalment per la venda del calendari però també per altres iniciatives que se sumen al projecte, com la FestaVal d’Esparreguera i les curses solidàries. Els fons es destinen a finançar programes de recerca en malalties infantils i d'atenció a la infància en risc d’exclusió social.

Tot i les limitacions de la pandèmia, el projecte Bombers amb Causa de 2022 ha aconseguit recaptar 82.405 euros, que sumats a l’excedent de l’any passat, de 12.733 euros, sumen un total de 95.138 euros.

Amb aquests diners es finançaran 9 projectes de Sant Joan de Déu: la segona beca de recerca, d’un import de 30.000€, anirà al grup d’investigació del doctor Jordi Antón de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que estudia millorar les teràpies d’infants amb malaltia reumàtica crònica. Igualment, es donarà continuïtat a projectes d’anys passats, com són el de reforç escolar per a nens i nenes nouvinguts de la Fundació Bayt Al-Thaqafa (8.618€), 3 projectes relacionats amb la salut mental dels infants de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida (11.998€) i el projecte conjunt de l’Hospital Sant Joan de Déu amb la Fundació SJD d’Atenció a la Dependència anomenat ‘A peu de llit’, que dona suport domiciliari a infants al final de la vida o que pateixen una malaltia crònica (10.000€).

Enguany s’han finançat 3 projectes nous, com són el Parc Infantil per a nens i nenes de famílies refugiades allotjades a la Llar Manresa de la Fundació Germà Tomàs Canet (20.000€) i 2 projectes del Parc Sanitari Sant Joan de Déu: la humanització del quiròfan pediàtric de l’Hospital de Sant Boi de Llobregat (7.250€) i l’habilitació i condicionament de l’Espai Kids per mantenir els vincles familiars intergeneracionals quan es produeix una hospitalització (7.272€). Per a més informació del projecte: https://www.bombersambcausa.org/

Cursa de Muntanya a Ribes de Freser i Vertical de Montserrat

Altres accions esportives de caràcter solidari estan augmentant la dimensió solidària del projecte Bombers amb Causa. La quarta edició de la Cursa Vertical de Montserrat es va celebrar l’11 de juny de 2022 i la cinquena edició de la Cursa de Muntanya Bombers amb Causa va canviar la ubicació a Ribes de Freser, celebrant-se el cap de setmana del 28 i 29 de maig de 2022. Ambdues han tingut molt bona acollida per part de participants, institucions i col·laboradors.

On puc trobar el calendari solidari Bombers amb Causa 2023?

Enguany es reprenen les fires i activitats a l’aire lliure protagonitzades pels cossos de bombers. Les dates i localitzacions s’aniran difonent a través del web de la iniciativa i les xarxes socials. Igualment es podrà comprar a la botiga online de l'Obra Social Sant Joan de Déu (BotigaSolidariaSJD.org), a la cooperativa Abacus i a diversos establiments locals.

Bombers amb Causa a les xarxes socials

Podeu trobar més informació sobre el projecte a https://bombersambcausa.org/, així com les causes finançades i els professionals que ens han acompanyat. També podeu seguir les novetats a través dels perfils a Instagram @BombersAmbCausa i l’etiqueta #BombersAmbCausa, així com als perfils de, @BombersCat, @BombersAndorra, @BCN_Bombers, @Pompiers_Emergències i @SolidaritatSJD.

Fotos de les sessions: https://we.tl/t-t78HmAT7pF

Per a més informació:

Àrea d’Informació i Comunicació – Bombers de la Generalitat – Departament d’Interior

Premsa Bombers de la Generalitat - 93 586 77 20 - premsa.bombers@gencat.cat

Comunicació Obra Social Sant Joan de Déu

Cristina Vázquez – 651 903 058 – cristina.vazquez@sjd.es

Cerdanyola del Vallès, 2 d’agost del 2022

16:12 hores

`