Protecció Civil

foto recurs

Ofegament mortal a una platja de Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp)

query_builder   9 agost 2022 22:04

event_note Nota de premsa

Ofegament mortal a una platja de Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp)

Un home de 79 anys de nacionalitat espanyola ha mort aquesta tarda ofegat a la platja de l’Arenal de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp).

L'avís al telèfon d’emergències 112 s'ha rebut a les 18:52 hores. El socorrista de la platja, avisat per un banyista, hauria tret l’home de l’aigua cap a la sorra i hauria iniciat les maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l’arribada del SEM.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) hi ha desplaçat dues unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat, que han continuat amb les maniobres de reanimació cardiopulmonar a l’home, sense èxit.

Fins al lloc s’ha desplaçat la Guàrdia Civil, que es fa càrrec de les diligències.

Aquesta és la segona persona que mor ofegada avui i és la 16a víctima a les platges catalanes aquest estiu.

La de l’Arenal és una platja vigilada i en el moment del succés hi onejava la bandera verda, com a indicació de les bones condicions per al bany. Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podeu consultar-les al visor de platges de Protecció Civil on hi ha la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia