Justícia, Drets i Memòria

.

El Departament de Justícia instal·larà plaques fotovoltaiques a la Ciutat de la Justícia que permetran multiplicar per 8 l'energia obtinguda

query_builder   16 agost 2022 13:37

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia instal·larà plaques fotovoltaiques a la Ciutat de la Justícia que permetran multiplicar per 8 l'energia obtinguda

  1. L’electricitat que es generi permetrà cobrir tot el consum de la il·luminació de l’edifici dels jutjats penals
  2. Al setembre s’adjudicaran les obres i les plaques estaran a ple rendiment durant el primer semestre de l’any que ve
  3. La inversió tindrà un cost de mig milió d’euros i suposarà un estalvi de 60.000 euros anuals i una important reducció d’emissions de CO2

L’edifici de la Ciutat de la Justícia serà energèticament més sostenible i respectuós amb el medi ambient. El Departament de Justícia instal·larà noves plaques solars fotovoltaiques que permetran multiplicar per 8 l’electricitat destinada a l’autoconsum a dins l’edifici.

Amb aquesta actuació, la Ciutat de la Justícia disposarà de 875 plaques solars repartides en sis edificis. Actualment, n’hi ha 401 situades només a la coberta de l’edifici que seran substituïdes perquè la tecnologia ha quedat obsoleta. Es passarà així de generar una potencia de 60 kWh a 476. Això vol dir que es multiplicarà per 8 l’energia generada, la qual cosa permetrà cobrir, per exemple, tot el consum de la il·luminació de l’edifici P que acull els jutjats penals.

L’adjudicació de les obres es farà al setembre i la instal·lació de les plaques fotovoltaiques començarà a finals d’octubre, de manera que es preveu que el primer semestre de l’any que ve ja funcionin.

La Ciutat de la Justicia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat és la infraestructura de més gran envergadura del Departament de Justícia i la que allotja més òrgans judicials. Disposa de 230.000 m2 i, actualment, hi passen diàriament entre 6 i 8 mil persones.


Estalvi energètic i reducció de CO2

La inversió, amb un cost de 477.641,00 euros, representarà un estalvi mitjà anual de 67.000 euros. L’estalvi total a 25 anys serà d’1.674.939 euros. Precisament, s’ha aprofitat ara l’oportunitat per fer aquesta ampliació, ja que els preus dels components s’han abaratit i, al seu torn, el preu de l’energia s’ha incrementat.

Pel que fa a la reducció d’emissions de CO2, en 25 anys s’estima que serà de 5.840 tones i es generaran 15.781 MWh d’energia neta.

D’altra banda, el Departament de Justícia està treballant en la substitució total de la il·luminació interior de tot el complex per al 2023 amb elements de més eficiència, amb l’objectiu d’aconseguir una reducció del 40 % en el consum elèctric, un impacte molt important també per al medi ambient.


Actuacions en altres edificis judicials

El Palau de Justícia de Girona disposa des de 2012 de 135 plaques fotovoltaiques amb una producció energètica anual de prop de 32.000 kWh, que representa aproximadament el consum mitjà anual d’una superfície d’oficines 380 m2. A la resta d’edificis judicials, no hi ha prou superfície lliure per instal·lar-hi plaques solars i s’estan estudiant altres alternatives eficients energèticament i sostenibles.

1  

Imatges

340721

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia