Protecció Civil

DGPC

Tres ofegaments, dos mortals, aquesta tarda a una platja de Salou (Tarragonès)

query_builder   18 agost 2022 18:23

event_note Nota de premsa

Tres ofegaments, dos mortals, aquesta tarda a una platja de Salou (Tarragonès)

  1. Dos homes, de 60 i 46 anys, han mort ofegats i un menor de 15 anys ha estat traslladat en estat crític a l’Hospital Joan XXIII

Tres persones han resultat ofegades aquesta tarda a la platja Capellans de Salou (Tarragonès), dues d’aquestes mortals.

L'avís al telèfon d’emergències 112 s'ha rebut a les 15:35 hores per un possible ofegament a la platja. Segons la informació inicial, els socorristes han observat un grup de banyistes amb problemes dins l’aigua a la zona de les roques de la platja. S’han adreçat al lloc i han tret tres persones de l’aigua: dues persones majors d’edat, de 60 i 46 anys, i un menor de 15 anys i fill de l’home de 46, tots tres de nacionalitat romanesa. El servei de socorrisme ha iniciat les maniobres de reanimació als tres, fins a l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

El SEM hi ha desplaçat 6 unitats terrestres, un vehicle de comandament i un helicòpter medicalitzat, que han continuat amb les maniobres de reanimació cardiopulmonar als tres. Malauradament, els dos homes majors d’edat han mort, mentre que el menor d’edat ha estat traslladat crític a l’hospital Joan XXIII. El SEM també ha activat l’equip de psicòlegs.

Els Mossos d’Esquadra estan fent les investigacions per esclarir els fets i es fan càrrec de les diligències. La Policia Local ha anat al lloc per fer el desallotjament de la platja i per permetre l’aterratge de l’helicòpter del SEM.

Amb les dues víctimes mortals d’aquesta tarda, són 19 les persones que han mort ofegades a les platges catalanes aquest estiu.

La platja dels Capellans és una platja vigilada i en el moment del succés s’estava fent el canvi de bandera groga a vermella per vent de mestral. Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podeu consultar-les al visor de platges de Protecció Civil on hi ha la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia