Protecció Civil

platja llevant, Salou

Ofegament mortal en una platja de Salou (Tarragonès)

query_builder   25 agost 2022 13:54

event_note Nota de premsa

Ofegament mortal en una platja de Salou (Tarragonès)

Un home de 86 anys ha mort aquest matí mentre es banyava a la platja de Llevant de Salou (Tarragonès).

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha rebut l’avís a les 11.29h del migdia per part del servei de socorrisme, informant que havien tret de l’aigua un home i que l’estaven intentant reanimar.

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat dues unitats terrestres del SEM (amb personal sanitari del CAP de Salou), que han seguit amb les maniobres de reanimació de l’home, que finalment ha mort a la mateixa platja. El SEM també ha mobilitzat suport psicològic per als familiars.

La platja de Llevant disposa de servei de vigilància, i avui hi oneja la bandera verda.

Al lloc s’han desplaçat també efectius dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, que s’encarrega de les diligències.

Amb la d’avui, són 23 les persones que han perdut la vida a les platges catalanes en el que va de campanya d’estiu. En tot l’estiu del 2021, van ser 21 les persones que van morir a les platges catalanes.

Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podeu consultar-les al visor de platges de Protecció Civil on hi ha la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

1  

Imatges

visor platges (platja llevant, salou)

visor platges (platja llevant, salou) 849511

`