Cultura

PNL

Granollers acull l'acte del Pacte Nacional per la Llengua sobre el futur del català

query_builder   13 setembre 2022 09:25

event_note Nota de premsa

Granollers acull l'acte del Pacte Nacional per la Llengua sobre el futur del català

  1. El secretari de Política Lingüística presenta el Pacte a la Biblioteca Roca Umbert i anima la ciutadania a debatre sobre el present i el futur de la llengua
  2. Fins a finals de setembre, el Govern organitza sessions participatives arreu del país i convida tota la ciutadania a organitzar conferències i activitats
  3. Aquest acte serà el punt de partida del treball de la Comissió per al Pacte Municipal per la Llengua de Granollers


Pacte a Granollers{"name":"2022/09/13/09/21/44517bad-1fae-4e26-9fa6-44bac6daf6ca.jpg","author":"CPNL","type":"0","location":"0","weight":24933}

Aquest dijous, 15 de setembre, a les 18.30 hores, a la Sala d’Actes de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers, el secretari de Política Lingüística del Departament de Cultura, Francesc Xavier Vila, presentarà el Pacte Nacional per la Llengua a Granollers amb la voluntat de reflexionar sobre la situació del català i fer propostes de millora per incorporar-les al Pacte.

L’acte està organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Granollers i el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental del Consorci per a la Normalització Lingüística. Comptarà, també, amb la presència de l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, i la directora del CNL del Vallès Oriental i regidora de Relacions amb la Ciutadania, Pietat Sanjuán, que conduirà l’acte.

L’objectiu del Pacte Nacional per la Llengua és fomentar al màxim l’ús del català en tots els sectors, tot parant especial atenció als àmbits més rellevants en què té menys presència, així com potenciar l’adopció del català entre les persones que no el tenen com a llengua de partida.

Així, fins a final de mes, la Secretaria de Política Lingüística i la Comissió Tècnica de Política Lingüística organitzen, juntament amb institucions com el Consorci per la Normalització Lingüística i entitats de diversos sectors, activitats per exposar els reptes del català, reflexionar sobre la situació de la llengua i recollir propostes de millora. A més, tothom hi pot col·laborar a través del web pacteperlallengua.gencat.cat.

La previsió és que a la tardor d’enguany s’assoleixi un acord en el marc del grup de treball pel Pacte Nacional per la Llengua. Aquest procés ha de conduir a la signatura el mes de desembre d’un document que serà la base per al futur pla de política lingüística pluriennal.

L’Ajuntament de Granollers ha posat en marxa la Comissió per al Pacte Municipal per la Llengua, formada per un representant de cada partit polític amb representació a l’Ajuntament, els regidors d’Educació, Acollida, Promoció Econòmica i Joventut, un representant d’Òmnium Cultural, una tècnica de Normalització Lingüística del Servei de Català de Granollers (CPNL) i una tècnica LIC del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és arribar a un consens per signar, abans d’acabar l’any, el Pacte Municipal per la Llengua de Granollers, que reculli propostes concretes d’actuació per tal d’aconseguir un augment de l’ús social del català a la nostra ciutat i posar en valor la diversitat lingüística de Granollers.

Durant aquest trimestre es proposaran diverses taules de debat obertes a la ciutadania en què participaran diversos col·lectius. De moment, i per fer aportacions al Pacte Nacional, n’hi ha previstes quatre que es convocaran en els propers quinze dies, en les quals es treballarà amb entitats, joves, món socioeconòmic i social i veïnals.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia