Servei Català de Trànsit

Setmana Europea de la Mobilitat 2022

El Servei Català de Trànsit s'adhereix i participa a la Setmana Europea de la Mobilitat 2022

query_builder   15 setembre 2022 15:14

event_note Nota de premsa

El Servei Català de Trànsit s'adhereix i participa a la Setmana Europea de la Mobilitat 2022

El Servei Català de Trànsit (SCT) s’afegeix i participa un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany se celebra entre el 16 i el 22 de setembre. La Setmana promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Aquest 2022 té per lema “Combina i mou-te” i posa l’accent en la intermodalitat i anima la ciutadania a moure’s de manera sostenible per beneficiar la nostra salut i el medi ambient. El Servei Català de Trànsit, a més de formar part de la comissió institucional de la Setmana Europea de la Mobilitat, se suma a la iniciativa amb la realització de parcs d’educació viària de bicicletes a Badalona, Tarragona, Lleida, Salt, Cervera, Roquetes i La Granja d’Escarp. En aquests municipis, s’hi instal·laran circuits de trànsit amb monitors d’educació per promouen entre els infants actituds responsables, cíviques i saludables en la mobilitat.

A més, a la ciutat de Badalona l’SCT participarà dijous 22 de setembre a les 19.00 h a la Conferència sobre la transformació de la mobilitat als entorns escolars: situacions i experiències. D’altra banda, Trànsit també col·labora en la campanya que l’associació de víctimes P(A)T realitzarà al llarg d’aquesta setmana, “Regalant vida”, per conscienciar els usuaris de patinets i bicicletes amb l’objectiu de millorar la convivència viària als municipis i evitar accidents.

Al llarg del cap de setmana, el Servei Català de Trànsit amb el suport dels Mossos d’Esquadra, també habilitarà diverses mesures especials d’ordenació del trànsit a l’N-II per possibilitar la celebració d’actes de la Setmana Europea de la Mobilitat a diversos municipis del Maresme.

En paral·lel, Trànsit també dona suport al Dia mundial sense cotxes el dia 22 de setembre. La celebració d'aquest dia el proper dijous posa de manifest la necessitat de reduir la presència dels vehicles privats de motor en la mobilitat, sobretot als municipis, per tal de reduir la contaminació ambiental, tant de l'aire com del soroll, i millorar la qualitat de vida. Per això, l’SCT promocionarà a les xarxes socials i a peu de carretera a través dels panells de missatgeria variable el no ús del vehicle privat i la utilització del transport públic o d’altres models de desplaçament com ara la bicicleta o anar a peu.

El foment de la mobilitat sostenible i segura és imprescindible per millorar la seguretat viària d’ara i del futur. En aquest context, el Govern va aprovar el Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible 2021-2030 i també el Pla de Seguretat Viària (PSV) 2021-2023 que és la primera concreció en accions del Pacte. L’objectiu principal d’aquests documentsimpulsats pel Departament d’Interior, és garantir la transició cap a una mobilitat més segura i, al mateix temps, sostenible, saludable, connectada i automatitzada a tot Catalunya.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia