Protecció Civil

Desactivació pla INUNCAT

Protecció Civil desactiva el Pla INUNCAT un cop passat l'episodi de pluges més intenses, sense incidències greus

query_builder   16 setembre 2022 00:09

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva el Pla INUNCAT un cop passat l'episodi de pluges més intenses, sense incidències greus

  1. El Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat 54 l/m2 a la Vall d’en Bas
  2. El Pla INUNCAT queda en fase de prealerta per la previsió d’un nou episodi de pluges intenses a partir de demà al migdia al litoral de Barcelona i Girona

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla INUNCAT un cop passat l’episodi de pluges més intenses, sense incidències greus. Tot i això, les pluges han deixat registres destacables com els 54 l/m2 a la Vall d’en Bas.

Protecció Civil ha deixat el Pla INUNCAT en fase de prealerta per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de noves pluges demà divendres a partir del migdia i per les incidències que es poden produir.

L’SMC preveu xàfecs intensos al litoral central i de Girona. Les pluges afectaran especialment les comarques del Baix Empordà, Selva, Gironès, Maresme i Vallès Oriental. Sobretot en aquesta zona es podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts.

Atès que el nou episodi comença a les portes del cap de setmana, amb d’augment de la mobilitat, Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en els desplaçaments a les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure, especialment en camins i vies secundàries.

Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions  i feu seguiment de les incidències i evolució de l’episodi al compte de twitter, facebook i instagram @emergenciescat


`