Cultura

La Troca

Es presenta LaTroca, una trobada de joves creadors digitals en català

query_builder   16 setembre 2022 09:28

event_note Nota de premsa

Es presenta LaTroca, una trobada de joves creadors digitals en català

  1. La primera edició es farà a Palma i acollirà participants d’arreu del domini lingüístic
La Troca {"name":"2022/09/16/09/30/75225467-fd85-481e-ba3c-ef14b7ef11ff.JPG","author":"Cultura","type":"0","location":"0","weight":115241}

El proper 15 d’octubre tindrà lloc a Palma LaTroca, una trobada de joves creadors que publiquen en català a les xarxes i que acollirà participants de tot el domini lingüístic. Es tracta d’una iniciativa impulsada conjuntament pel Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana.

La trobada neix amb l’objectiu de potenciar el panorama de creació digital en català i crear comunitat que s’expressi en aquesta llengua a través de les xarxes, fomentant la relació i el coneixement entre joves de diferents territoris. En les properes setmanes es farà públic el programa complet, on hi haurà tiktokers, youtubers, instagramers, jugadors de videojocs, streamers i impulsors de pòdcasts.

S’hi parlarà de llengua i humor, de la comunitat de jugadors de videojocs, de l’empoderament a les xarxes i l’eclosió dels pòdcasts, entre d’altres. També hi haurà espais d’intercanvi d’experiències i projectes, i altres activitats relacionades amb la creació de continguts digitals a Internet.

L’organització de l’esdeveniment va a càrrec de les àrees de política lingüística del Govern de les Illes Balears, de la Generalitat de Catalunya i de la Generalitat Valenciana, i també de l’Institut Balear de la Joventut. Hi col·laboren l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma i l’Obra Cultural Balear.

La primera edició de LaTroca es durà a terme al Teatre Xesc Forteza i les inscripcions ja es poden fer a través del web de la Direcció General de Política Lingüística.

`