El delegat posa com a exemple les iniciatives que du a terme l’associació guimera.info, en el transcurs de l’acte de commemoració del seu vintè aniversari, celebrat al Museu de Guimerà

20è aniversari de guimera.info
Bernat Solé, amb els responsables de guimera.info i altres representants institucionals
{"name":"2022/09/19/14/22/a00889df-aceb-46ff-a96a-65d107ff8456.jpeg","author":"DTGL","type":"0","location":"0","weight":126577}

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha lloat la tasca “tenaç i voluntària” que fan el teixit associatiu i la diversitat d’entitats en molts municipis petits per a preservar, difondre i dinamitzar el seu patrimoni cultural material i immaterial, “sense els quals aquests bens no serien tan coneguts com ho son ara”. En aquest sentit, Solé ha assegurat que “la difusió del patrimoni cultural i històric, més enllà del seu valor intrínsec, constitueix una via més de promoure l’activitat econòmica dels pobles petits i, per tant, és una bona eina, juntament amb altres, per contribuir al repoblament de la ruralitat, tant necessari a la vegueria de Lleida”. Solé ha posat com a exemple les iniciatives que du a terme l’associació guimera.info, en el transcurs de l’acte de commemoració del seu vintè aniversari, celebrat al Museu de Guimerà.

guimera.info es una associació sense ànim de lucre que té com a objectius donar a conèixer Guimerà i la Vall del Corb i el seu patrimoni historicoartístic mitjançant Internet i impulsar-hi accions culturals i artístiques. Actualment, l’entitat gestiona de manera integral el Museu de Guimerà, després de recuperar el 2006 l’edifici on era l’antic ajuntament, adequar-lo com a espai cultural i, amb el temps, anar-hi incorporant peces i materials. En els 20 anys d’existència, l’associació ha organitzat una vintena d’exposicions, ha realitzat onze audiovisuals, ha editat cinc llibres, ha obert quatre arxius digitals i ha dut a terme diverses iniciatives de promoció turística. També ha posat en marxa dues pàgines web, guimera.info i valldelcorb.info, i un portal amb diversos blogs temàtics. Altres projectes han estat la reproducció del Retaule de Guimerà, amb tecnologia fins llavors mai utilitzada, que ha obtingut reconeixements internacionals per la seva qualitat d’impressió. A l’inici de la seva creació, l’associació va promoure i facilitar l’ús d’internet al municipi,de manera que els comerços i negocis de Guimerà van disposar ben aviat de serveis d’e-mail i pàgina web oferts per guimera.info. L’entitat aconsegueix bona part del seu finançament a través de patrocinadors quals dona serveis d’internet o de publicitat als seus webs.

A l’acte hi han pres part el president de l’associació guimera.info, Pasqual Pous, i altres membres de la junta directiva de l’entitat; l’alcalde de Guimerà, Salvador Balcells; la vicepresidentasegona de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, i el director dels Serveis Territorials de Cultura,Albert Turull, entre altres.