Recerca i Universitats

Pla Serra Húnter

Segona crida anual del Pla de contractació

Nova convocatòria del Pla Serra Húnter (SHP) per captar personal docent i investigador universitari amb criteris d'excel·lència internacional

query_builder   20 setembre 2022 10:26

event_note Nota de premsa

Segona crida anual del Pla de contractació

Nova convocatòria del Pla Serra Húnter (SHP) per captar personal docent i investigador universitari amb criteris d'excel·lència internacional

  1. Fins el 13 d’octubre s’obre el termini per poder optar a 19 posicions en la categoria de lector
  2. A partir del 17 d’octubre, s’obrirà la convocatòria per cobrir una plaça de professorat agregat
  3. L’objectiu és la incorporació a les universitats públiques de personal docent i investigador altament qualificat amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals


Pla Serra Húnter{"name":"2022/09/20/10/24/f5666bf5-dda7-4c5c-9401-b0e50682cafe.jpeg","author":"REU","type":"0","location":"0","weight":103569}


El Pla Serra Húnter (SHP) obre, a partir d’avui, la segona de les dues convocatòries anuals de contractació de personal docent i investigador a les universitats públiques catalanes amb criteris d’excel·lència internacional. Aquesta crida ofereix un total de 20 places, 19 corresponents a contractacions en la categoria de professorat lector amb voluntat de permanència (tenure-eligible lecturer) i una de professorat agregat (associate professor). L’objectiu d’aquestes convocatòries és la incorporació a les universitats públiques catalanes de personal docent i investigador altament qualificat i amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals.

Les persones seleccionades hauran de dur a terme tasques docents així com cooperar amb els grups de recerca existents i/o desenvolupar noves línies de recerca complementàries.

Les ofertes s’engloben en els camps d’estudi següents: ciències, ciències de la vida, ciències socials, enginyeria i humanitats, i les quatre universitats que ofereixen les contractacions són la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat de Lleida (UdL), Universitat de Girona (UdG) i la Universitat Rovira i Virgili (URV).

En el cas de les places de professorat lector, el termini per presentar candidatures comença avui i finalitza el 13 d’octubre, mentre que per a la plaça de professorat agregat va del 17 d’octubre al 3 de novembre.

El SHP s'emmarca en el nou model de personal acadèmic que el Departament de Recerca i Universitats promou per reforçar l'obertura social i la internacionalització de les universitats catalanes amb la voluntat d’avançar cap a una estructura docent més flexible i oberta al món.

El SHP és una de les vies de contractació del personal docent i investigador (PDI) a les universitats públiques catalanes que, des de l’any 2003, quan s’impulsa el Pla, ha significat 1 de cada 4 incorporacions de PDI.

Les persones candidates que s’incorporen al pla ho poden fer en quatre categories. En el cas de la figura del lector amb voluntat de permanència (tenure-elegible lecturer), el SHP fomenta un model de carrera acadèmica més exigent en el moment de la incorporació inicial del professorat però, en contraprestació, hi ha una disposició a facilitar-ne l’estabilització si passa les avaluacions respectives de la universitat i del SHP.

Les persones aspirants han d’estar en possessió del doctorat i disposar d’una trajectòria acadèmica excel·lent, preferentment amb experiència internacional. Per a les ofertes de professorat agregat, cal disposar d’almenys tres anys d’experiència postdoctoral. Les comissions de selecció estaran integrades per acadèmics, nacionals i internacionals, de prestigi reconegut.

Les persones guanyadores signaran un contracte amb la universitat corresponent com a professorat lector o agregat, segons que s’escaigui. Els salaris seran els fixats per les universitats catalanes. En el cas del professorat lector, la universitat es compromet a convocar un concurs d’agregat (una categoria permanent) en finalitzar el contracte, sempre que la persona hagi obtingut una avaluació positiva.

Per a més informació, es pot consultar la pàgina web del Pla Serra Húnter (https://serrahunter.gencat.cat).

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia