Delegació a Lleida

Presentació de pla de barris a Lleida

Drets Socials invertirà 10 milions d'euros en la millora de 842 habitatges de blocs socials de la ciutat de Lleida

query_builder   1 setembre 2022 16:32

event_note Nota de premsa

Drets Socials invertirà 10 milions d'euros en la millora de 842 habitatges de blocs socials de la ciutat de Lleida

El nou Programa de Barris estarà finançat amb Fons Next Generation i permetrà rehabilitar les llars amb criteris d’eficiència energètica

A banda de les accions en aquest àmbit, podran dur-se a terme obres per millorar l’accessibilitat, com la instal·lació d’ascensors o la degradació física de l’edifici

També es podran realitzar actuacions d’urbanització o millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i millora de les zones verdes i/o zones comunitàries

Es preveu que hi hagi subvencions de fins al 100% en els casos de famílies vulnerables


Prfesentació Programa de Barris a Lleida
Un moment de la presentació del nou Programa de Barris a Lleida, amb la consellera Violant Cervera, el delegat Bernat Solé i l'alcalde Miquel Pueyo
{"name":"2022/09/29/14/05/097b0f58-53dd-4f99-b5e5-ab26f6f7b3d1.jpg","author":"DTGL","type":"0","location":"0","weight":3619872}


El departament de Drets Socials, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, destinarà 10 milions d’euros, procedents dels fons europeus Next Generation, a la millora d’11 àmbits dels barris de la Mariola, el Centre Històric, Pardinyes, Balàfia, La Bordeta i Cappont de la ciutat de Lleida. Els ajuts d’aquest nou Programa de Barris, que aniran destinats directament a les comunitats de propietaris que s’han triat, permetran rehabilitar un total de 842 habitatges.

Lleida és l’únic municipi de la província que s’ha presentat a la convocatòria i el que rebrà la subvenció més alta de tot Catalunya. La consellera ha destacat que “aquestes obres repercutiran en una millora de la qualitat de vida de moltes persones i en una major implicació en la vida comunitària, millorant les condicions de vida als barris i contribuint a teixir una societat més inclusiva i més cohesionada”. En aquest sentit, ha remarcat que “es preveu que hi hagi subvencions de fins al 100% en els casos de famílies vulnerables”.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo ha destacat que aquestes actuacions beneficiaran habitatges humils on viuen treballadors, famílies, persones jubilades... i que han estat tradicionalment els grans oblidats de les polítiques públiques a la ciutat des de la constitució dels ajuntaments democràtics”.Per tal de gestionar la tramitació d’aquestes ajudes amb les comunitats de propietaris, la Paeria posarà en marxa la nova Oficina Única de Rehabilitació amb un equip tècnic multidisciplinari per oferir-los tot l’assessorament que sigui necessari i que assumirà un “paper molt proactiu” per adreçar-se al veïnat, ha explicat l’alcalde.

Actuacions que es desenvoluparan

Es tracta d’una convocatòria per actuacions destinades a la rehabilitació d’edificis d’habitatges amb criteris d’eficiència energètica. Les actuacions subvencionables són la rehabilitació d’edificis (sempre que es redueixi el consum d’energia no renovable i també la demanda en calefacció i refrigeració); actuacions d’urbanització, reurbanització o millora de l’entorn físic, com per exemple la instal·lació d’ascensors, instal·lacions de sanejament o zones verdes i zones comunitàries; i la creació d’oficines de rehabilitació en els mateixos barris per tal de facilitar la gestió de les actuacions programades.

El percentatge subvencionable de la inversió va directament relacionat amb la millora en l’estalvi energètic. Així, quan la reducció del consum sigui igual o superior al 30%, s’atorgarà un 40% de subvenció (amb un màxim de 8.100 euros/habitatge); quan la reducció del consum sigui igual o superior al 45% s’atorgarà el 65% de subvenció (un màxim de 14.500 euros/habitatge); i quan la reducció del consum sigui igual o superior al 60%, s’atorgarà un 80% de subvenció (un màxim de 21.400 euros/habitatge).

D’aquí uns mesos, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya iniciarà la segona fase del programa amb la publicació d’una convocatòria de subvencions adreçada als ajuntaments i a les comunitats de propietaris dels barris seleccionats per a que puguin presentar els projectes d’actuacions i obres concretes.

A nivell de Catalunya, Drets Socials destinarà 97 milions d’euros a la millora dels barris de 38 municipis. La consellera Violant Cervera ha explicat que “el nou programa de barris permetrà rehabilitar 7.944 habitatges en 100 barris o àrees de la mà dels ajuntaments del nostre país, que són els qui han establert les zones prioritàries en les quals actuar”. Un total de 31 ajuntaments han proposat unes subvencions complementàries per la rehabilitació que, en conjunt, suposen 8,85M€ mes per la rehabilitació. Cal tenir en compte que en aquesta actuació queda exclosa l’àrea Metropolitana de Barcelona que es regula per altres convocatòries.

A la presentació del nou programa de barris a Lleida també hi han assistit el delegat territorial del Govern de la Generalitat, Bernat Solé; el primer tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme de Lleida, Toni Postius; el secretari d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala, i el director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, Joan Segura, entre altres.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia