Delegació a Lleida

Reconeixement esportistes Lleida 2021

La Generalitat distingeix els mèrits de 141 esportistes, equips i clubs de Lleida que van excel·lir durant l'any 2021

query_builder   22 setembre 2022 22:04

event_note Nota de premsa

La Generalitat distingeix els mèrits de 141 esportistes, equips i clubs de Lleida que van excel·lir durant l'any 2021

L’acte, celebrat a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, ha estat presidit per la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, el delegat del Govern, Bernat Solé i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo

Solé ha destacat l’esport com “una eina de creixement personal que permet superar obstacles, gestionar els èxits i assumir les derrotes com un motiu per tornar a esforçar-se per fer-ho millor”

Caula ha instat a resoldre el “deute històric que tenim amb les dones que han fet esport i que en fan des de temps enrere sense haver tingut el reconeixement que es mereixen"

Acte reconeixement esportistes Lleida 2021
Moment de l'acte de reconeixement dels esportistes i entitats de Lleida (Foto: Santi Iglesias)
{"name":"2022/10/03/08/27/7add8374-b47c-4ac1-888a-a4afea15d6c4.jpg","author":"DTGL","type":"0","location":"0","weight":"1902792"}


La Generalitat de Catalunya ha reconegut avui 115 esportistes de Lleida, 23 equips i tres clubs que van obtenir un èxit destacat durant el curs 2021 en les seves respectives especialitats en competicions d’àmbit català, estatal i internacional.

L’acte, que s’ha celebrat a l’ l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, ha estat presidit per la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, el delegat del Govern, Bernat Solé i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo. També hi ha pres part la representant territorial de l’Esport a Lleida, Lourdes Ravetllat, entre altres autoritats.

Dels 115 guardons individuals, 74 han correspost a esportistes masculins i 41, a femenins. Pertanyen a 59 clubs i entitats, 43 dels quals del mateix territori de Lleida, i s’inclouen en 25 disciplines esportives o federacions.

L’any 2021, 104 d’aquests esportistes van quedar primers en campionats de Catalunya, 94 van fer podi en campionats d’Espanya (46 aconseguint medalles d’or), un van fer podi en un campionat del món i 13 en Campionats d’Europa.

Entre els esportistes i clubs que s’han distingit avui a Lleida hi ha Ai Tsunoda (judo), Berta Segura (atletisme), Pol Miró (hoquei sobre patins), Marcel Piró (hípica), Emma Carrasco (natació) i l’equip sots-campió de la Copa del Rei delClub Tennis Taula Borges Blanques, entre d’altres.

A tots els esportistes i equips guardonats se’ls ha lliurat una reproducció d’una litografia del pintora lleidatà Jordi Bresolí, titulada “Laurus”.

L’esport com a eina d’aprenentatge i creixement personals

Bernat Solé ha volgut subratllar, més enllà de la consecució de les medalles i campionats dels i les esportistes guardonats a l’acte, la vessant de l’esport i els valors en què se sustenta que el fa ser “una eina d’aprenentatge i de creixement personals que permet superar obstacles, gestionar els èxits i assumir les derrotes com un motiu per tornar a esforçar-se per fer-ho millor”. “Això és tan vàlid per als esportistes amb grans resultats com per als que no n’assoleixen de tan destacats; de fet, ho és per a la pròpia vida de tots plegats”, ha afegit. Solé també s’ha referit a “l’esforç col·lectiu que hi ha darrere de l’èxit de cada esportista, representat en les figures de l’entrenador/a, els companys d’equip o d’esport, els clubs, la família i amics que sempre hi són i també les institucions públiques, que procuren contribuir a fer de l’esport un dels pilars importants del nostre país”.

Crida a atorgar visibilitat i igualtat a l’esport femení

Anna Caula ha fet una crida en favor de l’esport femení i ha apuntat la tasca que du a terme el Govern en aquest sentit en aquesta legislatura. “Tenim un deute històric pendent, i cal resoldre’l ja, amb totes les dones que han fet esport i que en fan des de temps enrere sense haver tingut el reconeixement que es mereixen”, ha afirmat. Caula ha insistit que hi ha dones entrenant i competint en totes les disciplines i categories esportives i “han de tenir visibilitat i rebre un tracte de respecte i d’igualtat”. “Expressions com corres o xutes la pilota com una nena no han de ser mai més insults, sinó un motiu d’orgull”, ha conclòs.

A l’acte també hi han intervingut la representant territorial de la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Lourdes Ravetllat, i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

`