Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils inicia les activitats del Tren de l'Ensenyament i hi incorpora per primera vegada el Funicular de Gelida

query_builder   3 octubre 2022 11:38

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils inicia les activitats del Tren de l'Ensenyament i hi incorpora per primera vegada el Funicular de Gelida

El programa està adreçat als alumnes de tots els cicles educatius i té com a objectiu treballar la importància de la utilització dels transports públics i les normes de civisme i seguretat

Consisteix en visites guiades a diferents instal·lacions, com les pròpies estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, els funiculars i el Centre Operatiu de Rubí

FGC
Un grup d’alumnes en una de les activitats del Tren de l’Ensenyament.
{"name":"2022/10/03/11/36/a36e65df-99a1-4935-a63a-e72dcf946172.png","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":2138422}

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya inicia aquest dilluns, 3 d’octubre, les activitats del Tren de l’Ensenyament, un programa pedagògic adreçat als alumnes de tots els cicles educatius (des d’Infantil fins a Batxillerat i Cicles Formatius) l’objectiu del qual és treballar la importància de la utilització dels transports públics i les normes de civisme i seguretat. Consisteix en visites guiades a diferents llocs i instal·lacions de Ferrocarrils, com el Centre Operatiu de Rubí (COR) on es gestiona tot el trànsit ferroviari, i com a principal novetat del curs 2022-23 inclou per primera vegada el Funicular de Gelida. Més de 21.000 alumnes han participat els darrers sis cursos en les activitats del Tren de l’Ensenyament.

El Tren de l’Ensenyament consta de cinc activitats:

  1. Coneixement del tren i de l’estació Activitat guiada en la qual es treballa el funcionament d’una estació d’FGC i el coneixement de les seves instal·lacions. Inclou la visita a una estació d’FGC propera al centre escolar on es treballa, la importància de la compra i validació de títols de transport, com accedir a l’andana (normes bàsiques de seguretat i interpretació dels elements d’informació i dels senyals) i es realitza un viatge amb tren seguint les normes de convivència i civisme. Adreçat a alumnes d’Infantil i Primària.
  2. Coneixement del transport públic: el tren i el funicular de Vallvidrera Activitat guiada en la qual es treballen les normes de civisme i seguretat per viatjar i el funcionament del funicular. Inclou: visita a una estació d’FGC de la línia Barcelona – Vallès, viatge amb tren i amb el funicular de Vallvidrera i visita a la sala de màquines del funicular. Adreçat a alumnes d’Infantil i Primària.
  3. Operacions, seguretat i manteniment El ferrocarril des de dins. Als tallers del COR, els alumnes coneixen els diferents tipus de manteniment i reparacions que es realitzen diàriament per tenir els trens sempre a punt i garantir un bon servei. Adreçat a alumnes de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius.
  4. Coneixement del tren i de la seva història. Activitat guiada al Centre d’Interpretació del Ferrocarril de l’estació de Martorell Enllaç en la qual es treballa la història i l’evolució del tren i la repercussió que ha tingut en la transformació de la societat. Inclou: visita a una estació d’FGC de la línia Llobregat – Anoia, viatge amb tren fins al Centre de Martorell Enllaç i exposició atractiva, didàctica i educativa al Centre d’Interpretació. Adreçat a alumnes d’Infantil i Primària.
  5. Coneixement del Funicular de Gelida.Activitat guiada a les instal·lacions del funicular de Gelida on es treballen les normes de civisme i seguretat per a viatjar, així com el funcionament del funicular. Inclou: viatge d’anada i tornada amb el funicular de Gelida, visita a la sala de màquines del funicular i visita al Centre d’Interpretació del funicular de Gelida. Adreçat a alumnes d’Infantil i Primària.
FGC
El funicular de Gelida.
{"name":"2022/10/03/11/35/9e248ec6-85a4-486e-93cc-2bc9ee9bf90b.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":"1237647"}

Amb el Tren de l’Ensenyament, es pretén fomentar entre els joves el coneixement i promoció del transport públic com a mitjà de transport sostenible per lluitar contra el canvi climàtic i com a espai de convivència ciutadana; col·laborar amb els professionals de l'ensenyament en la seva tasca educativa, facilitant-los activitats i materials didàctics que els siguin d'utilitat a l'hora de desenvolupar activitats d'acord amb el currículum escolar, i generar activitats i materials didàctics per als diferents Cicles Educatius que els permetin conèixer i experimentar els continguts relacionats amb el transport públic, tant a les aules com més enllà de les activitats extraescolars.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa.

Nota de premsa.
PDF | 621629

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia