Empresa i Treball

L¿art del vidre i l¿escultura en vímet, protagonistes de les exposicions de tardor del Centre d¿Artesania Catalunya

L'art del vidre i l'escultura en vímet, protagonistes de les exposicions de tardor del Centre d'Artesania Catalunya

query_builder   3 octubre 2022 15:00

event_note Nota de premsa

L'art del vidre i l'escultura en vímet, protagonistes de les exposicions de tardor del Centre d'Artesania Catalunya

  1. Del 6 d’octubre al 20 de novembre, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del vidre, l’Associació Catalana de les Arts del Vidre, presenta l’exposició “El vidre, un viatger en el temps”, una selecció de peces contemporànies que posa en valor la riquesa i la versatilitat d’aquest ofici artesà
  2. L’espai expositiu d’Artesania Catalunya també acollirà “Fronteres disformes”, grans escultures de vímet creades per estudiants de l’escola La Llotja de Barcelona

El Centre d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat (Banys Nous,11. Barcelona) programa, del 6 d’octubre al 20 de novembre, dues exposicions dedicades a l’art del vidre i a l’escultura en vímet.

Amb motiu de la celebració de l'Any Internacional del Vidre declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU), l’Associació Catalana de les Arts del Vidre presenta la mostra “ El vidre, un viatger en el temps”, una selecció de peces contemporànies de 15 vidriers catalans, que posa en valor la riquesa i la versatilitat d’aquests artesans que treballen el vidre des de diverses tècniques. L’exposició que mostra l’aplicació del vidre en el món de l’arquitectura, el disseny, l’escultura o la joieria; compta amb un tot ventall de peces: es podran veure vidrieres tradicionals, joieria contemporània, obres de grans dimensions en vidre fumat o peces de neó, entre d’altres.

Els 15 artesans i artesanes participants en l’exposició al Centre d’Artesania Catalunya són: Susana Aparicio (joieria), 40 plumas (decoració), Agustina Ros (escultura), Cristine Baena ( obra mural), Esperanza Pascual ( indumentària) Juan López (obra gràfica), Marta de Paz ( instal·lació artística), Montserrat Duran (escultura), Núria Torrente ( indumentària), Pilar Aldana (escultura), Pròsper Riba ( decoració - il·luminació), Quim i Txell (escultura), Tiziana Chiara (joieria), Agapurni (joieria)i Marta Masgoret (instal·lació artística).

L’espai expositiu del Centre d’Artesania Catalunya acollirà també, en les mateixes dates, la mostra “Fronteres disformes”, un projecte realitzat per estudiants de l’escola La Llotja de Barcelona que han elaborat5 escultures artesanals de gran format, sent el vímet el material protagonista. Aquest ha estat un programa de formació d’escultura experimental en vímet que ha estat impartit per la Mestra Artesana Cistellera Mònica Guilera i el cisteller Tim Johnson, i on els alumnes han pogut crear les escultures al Llotja LAB, utilitzant tecnologia 3D i làser. El dimecres 19 d’octubre a les 16.00h al Centre d’Artesania Catalunya se celebrarà una conferència on els participants, artesans i estudiants, presentaran el procés de realització d’aquest projecte transversal impulsat pel departament d’escultura de La Llotja i que ha comptat amb el suport de la Fundació BCN.

L’acte inaugural d’ambdues exposicions tindrà lloc el proper dijous 6 d’octubre a les 18.30 hores.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @ccamcat|@empresacat
  2. Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/
  3. Instagram: @artesaniacat



3  

Imatges

Peça de l'exposició "El vidre, un viatger en el temps"

Peça de l'exposició "El vidre, un viatger en el temps" 3679023

Cartell de la mostra El vidre, un viatger en el temps

Cartell de la mostra El vidre, un viatger en el temps 494224

Cartell Fronteres Disformes

Cartell Fronteres Disformes 955935

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia