Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona un home que hauria provocat nou incendis en quadres de llums de blocs de pisos posant en risc la seguretat de la comunitat veïnal

query_builder   3 octubre 2022 17:04

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona un home que hauria provocat nou incendis en quadres de llums de blocs de pisos posant en risc la seguretat de la comunitat veïnal

. El detingut, que té antecedents per fets similars, comprava pastilles acceleradores per provocar el foc i incendiava la xarxa elèctrica de l’immoble, el qual es quedava sense ni llum ni ascensor

. En alguns dels casos, els veïns i veïnes van quedar confinats per ordre dels bombers per garantir la seva integritat física i la seva seguretat

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Horta Guinardó han detingut un home, de 36 anys, per la seva presumpta relació amb 9 delictes d’incendi amb risc per les persones i 2 delictes de danys amb l’agreujant d’incendi o d’explosió de finca en un dels casos.

La investigació es va iniciar el passat mes de maig quan es va registrar un incendi al quadre de llums situat a la darrera planta d’una finca al barri d’Horta. Aquest fet va requerir que els veïns de l’immoble quedessin confinats perordre dels bombersper garantir la seva integritat i seguretat. A partir d’aquell dia es van succeir altres fets en diferents districtes de la ciutat, sobre els quals els investigadors van determinar que al darrera d’aquests hi havia la mateixa persona.

El passat 28 de setembre es van registrar dos incendis consecutius als quadres elèctrics de dues finques que es trobaven a molt poca distància. Els investigadors van fer gestions que es va permetre determinar el mateixpatró de conducta que ens els anteriors fets investigats i a través de diferents indicis i de l’estudi de les imatges de videovigilància es va identificar el presumpte autor dels fets.

Amb aquesta informació, es van fer gestions per tal d’ubicar la persona i detenir-lo. Els agents el van arrestar el passat 28 de setembre quan accedia al seu domicili. El detingut és un home de 36 anys a qui es relaciona amb 11 fets delictius (9 delictes d’incendi i 2 delictes de danys), que té antecedents policials i judicials per fets semblants. Els Mossos d’Esquadra el van detenir l’any 2011 arran de la comissió de diferents incendis intencionats. En un dels casos, va llençar un artefacte incendiari de fabricació casolana contra un domicili en el qual hi havia persones dormint al seu interior. Per aquets fets, va ser condemnat a un pena de cinc anys de presó.

El modus operandi més habitual del detingut és el de comprar una capsa de pastilles acceleradores utilitzades habitualment per fer barbacoes i fer-les servir per activar el foc en els quadres elèctrics dels immobles escollits.

De l’actual investigació es desprèn que l’home hauria comès 9 delictes d’incendi i 2 de danys en finques situades als districtes de Sarrià- Sant Gervasi, Gràcia i Horta Guinardó. Amb les seves accions, l’home cremava la xarxa elèctrica i així deixava a les fosques la comunitat de veïns i bloquejava tant els ascensors com l’enllumenat de la finca per evitar el trànsit per les instal·lacions amb seguretat i dificultar la feina del serveis d’emergències.

El detingut va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 3 d’octubre de 2022

`