Delegació a les Terres de l'Ebre

El nou protocol marc s'ha presentat durant la Mesa Institucional del Circuit de les Terres de l¿Ebre per a l¿abordatge de la violència masclista.

Es presenta el nou protocol marc per intervenir en situacions de violència masclista

query_builder   4 octubre 2022 18:38

event_note Nota de premsa

Es presenta el nou protocol marc per intervenir en situacions de violència masclista

  1. S’hi incorpora el concepte de diligència deguda per garantir els drets de les dones, infants i adolescents, evitar la revictimització i assegurar la prevenció i reparació integrals


El departament d’Igualtat i Feminismes ha presentat a les Terres de l’Ebre el nou “Protocol marc per una intervenció amb diligència deguda en situacions de violència masclista”. La gran novetat és la incorporació de la diligència deguda, que suposa un canvi de paradigma en l’abordatge de les violències masclistes, atès que interpel·la a les institucions i als poders públics a complir el deure d’activar totes les mesures necessàries per garantir els drets de les dones, infants i adolescents, evitar la seva revictimització i assegurar la prevenció i reparació integrals.


El nou protocol marc d’actuació davant de les violències masclistes s’ha explicat aquest dilluns durant la Mesa Institucional del Circuit de les Terres de l’Ebre per a l’abordatge de la violència masclista, presidida pel delegat del Govern, Albert Salvadó Fernàndez, i que ha comptat amb la participació de la directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé. “És important tenir una nova eina de treball que contempli les noves formes de violència, totes les modificacions legislatives i aquesta diligència deguda i com hem de treballar les institucions i poders públics; volem fer aquest gir teòric i pràctic sobre què vol dir posar les dones i les seues necessitats en el centre quan les atenem davant una situació de violència masclista”, ha assegurat la directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes. “La violència masclista té un caire estructural on tots i totes ens hem de fer responsables de canviar estereotips i creences que fan que es pugui produir”, ha afegit.


Les presentacions del Protocol marc, que s’estan fent a tot Catalunya, estan destinades als organismes i agents que formen part dels Circuits contra les Violències Masclistes, entre els quals hi ha els ens locals. L’objectiu de les presentacions és recollir aportacions abans del plenari de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista, que es durà a terme el proper 13 octubre.


3 d’octubre de 2022

1  

Imatges

El nou protocol marc s'ha presentat durant la Mesa Institucional del Circuit de les Terres de l¿Ebre per a l¿abordatge de la violència masclista.

El nou protocol marc s'ha presentat durant la Mesa Institucional del Circuit de les Terres de l¿Ebre per a l¿abordatge de la violència masclista. 5003844

`