Mossos d'Esquadra

CME

Els dispositius conjunts entre Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat s'han incrementat un 58% durant aquest estiu

query_builder   7 octubre 2022 09:11

event_note Nota de premsa

Els dispositius conjunts entre Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat s'han incrementat un 58% durant aquest estiu

· Aquest pla es fonamenta en la prevenció de delictes a la via pública, la vigilància d’espais públics i el control de l’activitat en establiments

. Durant la vigència del pla s’han realitzat 347 operacions conjuntes entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat

· El dispositiu policial pel pla d’estiu permet disminuir un 19% els robatoris a domicilis

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat, conjuntament amb agents de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat i de la Policia Nacional, han realitzat entre l’1 de maig i el 30 de setembre un dispositiu policial per la temporada d’estiu al municipi.

El pla, anomenat ODOS, es fonamenta en la prevenció de delictes a la via pública, la vigilància dels espais públics i el control de l’activitat en establiments públics.

L’ODOS integra dispositius en els quals participen agents de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, de la Brigada Mòbil i de la Unitat Regional de Policia Administrativa, així com la resta de cossos policials amb competències a la ciutat.

Durant aquests cinc mesos Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana han realitzat 347 operacions conjuntes en la prevenció de delictes i en el control de les normes de convivència i civisme als espais públics, el que suposa un 58% més que l’any passat. Aquesta vigilància se centra principalment en llocs de gran concurrència, com són parcs, places, zones d’oci, bars i terrasses del municipi. En alguns d’aquests dispositius també han participat els agents del Cos Nacional de Policia, en l’àmbit de les seves competències en matèria d’estrangeria.

Pel que fa a les actuacions en que han participat de l’Àrea Regional de Recursos Operatius i la Brigada Mòbil, han estat un total de 538, amb un increment del 24% respecte l’any 2019.

Durant aquest període, en comparació a les mateixes dates a l’any 2019, és a dir, amb època prepandèmia, els robatoris amb força a domicilis han baixat un 19% i els furts a la via pública han baixat un 7%. Per contra els robatoris amb violència i/o intimidació han augmentat en un 2,7%. Així mateix, durant la vigència del pla s’han efectuat un 31% més de detencions i més de 20.000 identificacions, que suposen un increment del 39% en relació a l’any 2019. També s’han aixecat 1.150 actes administratives per infraccions diverses.


Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 07 d’octubre de 2022

`