Delegació a Girona

El Govern aprova les obres de construcció i ampliació a tres centres educatius de les comarques gironines

query_builder   18 octubre 2022 15:38

event_note Nota de premsa

El Govern aprova les obres de construcció i ampliació a tres centres educatius de les comarques gironines

  1. Les escoles Oliveres Mil·lenàries (Ventalló) i Torre d’en Reig (Vilabertran) comptaran amb un nou edifici
  2. A Serinyà, l’edifici de l’escola Bora Gran s’ampliarà
  3. Adam Manyé: "Amb aquestes actuacions es corregeix un deute històric amb escoles de la demarcació"

El Govern ha aprovat avui, en el marc del Programa d’encàrrecs d’actuacions (PEA), un total de 21 noves construccions i grans actuacions en centres educatius, entre les quals n’hi ha tres a les comarques gironines. A Ventalló, l’escola Oliveres Mil·lenàries comptarà amb un nou edifici, igual que l’escola Torre d’en Reig, de Vilabertran. Les obres costaran 2.352.801 € i 4.427.639 €, respectivament. A Serinyà, l’actual edifici de l’escola Bora Gran s’ampliarà, amb un pressupost de 2.198.615 €.

Segons el director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, Adam Manyé, amb aquestes actuacions "es corregeix un deute històric a aquestes poblacions de la demarcació amb les seves escoles". "Feia més d'una dècada que s'havia acordat la construcció dels nous edificis de les escoles de Ventalló i Vilabertran, es va tirar enrere per la crisi del moment, i ara, per fi, hem pogut desencallar-ho", ha afegit. A més a més d'aquestes dues escoles, el director ha fet èmfasi en la importància d'ampliar l'escola Bora Gran de Serinyà per "regular mancances i millorar la situació actual del centre, on hi ha aules exteriors sota l’edifici de l’ajuntament, i l'alumnat" i ha refermat la voluntat del departament d'Educació de continuar treballant per la millora de tots els centres educatius i en propers acords de Govern anar cobrint les necessitats de construccions a la demarcació.

A la resta del país, es construiran 12 nous edificis educatius (6 dotaran d’un edifici d’obra un centre educatiu en mòduls i 6 substituiran un edifici antic amb una nova construcció), hi haurà 7 ampliacions i dues reformes integrals, que comptaran amb un pressupost total de 98.389.936 euros.

Pel que fa a la distribució per tipus de centres, 12 de les obres es duran a terme en escoles, 5 en instituts i 4 seran a instituts escola, distribuïts arreu de Catalunya. Amb aquestes actuacions, es retiraran un total de 41 mòduls prefabricats.

Al marge de les inversions per actuacions en centres aprovades avui pel Govern, el Departament d'Educació té en marxa obres en 65 escoles, instituts i instituts escola arreu de Catalunya, amb una inversió de més de 700 milions d’euros previstos fins l’any 2029.

`