Delegació a la Catalunya Central

El Govern aprova les obres de construcció de dos edificis nous per a les escoles Heurom, de Perafita, i El Roure Gros, de Santa Eulàlia de Riuprimer

query_builder   18 octubre 2022 15:34

event_note Nota de premsa

El Govern aprova les obres de construcció de dos edificis nous per a les escoles Heurom, de Perafita, i El Roure Gros, de Santa Eulàlia de Riuprimer

  1. Les actuacions tindran un cost d’un milió i mig i quatre milions d’euros

El Govern ha aprovat avui, en el marc del Programa d’encàrrecs d’actuacions (PEA), un total de 21 noves construccions i grans actuacions en centres educatius, de les quals dues són nous edificis per substituir dues escoles antigues de la Catalunya central. Són el cas de l’escola Heurom, de Perafita, que compta amb un pressupost d’1.561.562 €; i l’escola El Roure Gros, de Santa Eulàlia de Riuprimer, amb un cost de 4.206.798 €.

A la resta del país, es construiran 12 nous edificis educatius (6 dotaran d’un edifici d’obra un centre educatiu en mòduls i 6 substituiran un edifici antic amb una nova construcció), hi haurà 7 ampliacions i dues reformes integrals, que comptaran amb un pressupost total de 98.389.936 euros.

Pel que fa a la distribució per tipus de centres, 12 de les obres es duran a terme en escoles, 5 en instituts i 4 seran a instituts escola, distribuïts arreu de Catalunya. Amb aquestes actuacions, es retiraran un total de 41 mòduls prefabricats.

Al marge de les inversions per actuacions en centres aprovades avui pel Govern, el Departament d'Educació té en marxa obres en 65 escoles, instituts i instituts escola arreu de Catalunya, amb una inversió de més de 700 milions d’euros previstos fins l’any 2029.


`