Direcció General de Comunicació

fonendo

El Govern aprova un decret llei per elevar en 376 milions l'actual pressupost del Departament de Salut

query_builder   25 octubre 2022 14:50

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un decret llei per elevar en 376 milions l'actual pressupost del Departament de Salut

  1. L’increment de recursos es farà a compte de recaptació addicional dels tributs propis i cedits de la Generalitat aquest any
  2. El Parlament de Catalunya haurà de convalidar la norma en un termini màxim de 30 dies


El Govern ha aprovat avui un decret llei de concessió d’un suplement de crèdit de 376 milions d’euros als Pressupostos de la Generalitat vigents per al 2022, el qual es destinarà íntegrament a reforçar el pressupost del Departament de Salut.

Les necessitats de despesa del Departament de Salut s’han incrementat sensiblement aquest any. D’una banda, malgrat que la despesa derivada de la pandèmia s’ha reduït molt respecte als dos anys previs, encara té un impacte en les finances de la Generalitat. A més, la necessitat d’agilitar la recuperació de l’activitat sanitària ordinària al marge de la Covid-19 i l’augment del cost de la seva prestació, així com la incorporació de nous medicaments a la cartera pública de serveis, també requereix una major despesa.

Davant d’aquesta situació, i per tal de garantir que cap prestació es vegi afectada, el Govern aprova aquesta modificació dels Pressupostos del 2022 per elevar en 376 milions els recursos de què disposa el Departament de Salut per a l’exercici vigent. Aquest increment es podrà portar a terme gràcies als ingressos addicionals derivats del bon comportament dels tributs cedits i propis gestionats per la Generalitat el 2022.

La creació d’aquest suplement de crèdit, com succeeix amb tots els decrets llei, està subjecta a la convalidació per part del Parlament de Catalunya, que haurà de validar la norma en un termini màxim de 30 dies des de la seva promulgació.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia