Protecció Civil

Foto sessió XIC

Protecció Civil organitza una sessió informativa als municipis sobre ajudes de la Generalitat per la recuperació post-emergència

query_builder   25 octubre 2022 13:11

event_note Nota de premsa

Protecció Civil organitza una sessió informativa als municipis sobre ajudes de la Generalitat per la recuperació post-emergència

  1. Avui s’ha impartit la segona sessió del cicle de recuperació post-emergència de la Xarxa d’Intercanvi de Coneixement (XIC), organitzada per Protecció Civil de la Generalitat per donar resposta a les necessitats de la protecció civil local 
  2. A la sessió d’avui, la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat ha informat de les ajudes per a la reposició de les infraestructures, equipaments i serveis dels ens locals afectats per sinistres 
  3. A la sessió s’han inscrit més de 170 persones, principalment personal tècnic de protecció civil municipals i comarcals, càrrecs electes, membres de la DG de Protecció Civil de la Generalitat, caps del servei territoriali personal tècnic de la DG de Cooperació local del Departament de la Presidència i membres de les a Diputacions de Barcelona i Tarragona.

Aquest matí s’ha realitzat la segona sessió del cicle de formacions de la Xarxa d’intercanvi de Coneixement (XIC) que organitza la Direcció General de Protecció Civil i que se centra en la gestió de la post emergència en el món local. En aquesta sessió s’han tractat les subvencions per a la reposició de les infraestructures, equipaments i serveis dels ens locals afectats per sinistres que facilita la Generalitat de Catalunya.

La presentació de la sessió ha anat a càrrec de David Rodríguez, secretari de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran i la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany, ha obert la sessió destacant la importància de la cooperació i suport de la Generalitat al món local en l’àmbit de les emergència i la protecció civil.

Els ponents de la jornada han estat Jordi Castells, subdirector general de Cooperació Local de la Direcció General d’Administració Local i Daniel Fuertes, cap del Servei de Cooperació Econòmica Local de la Direcció General d’Administració Local del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. 

També s’ha comptat amb l’assistència dels caps i les caps de cooperació local dels serveis territorials del Departament de la Presidència per resoldre dubtes o incidències concretes. 

A la sessió s’ha explicat el marc general dels ajuts de les diferents Administracions en funció de la tipologia dels danys causats per una situació catastròfica. A continuació s’han exposat els requisits per accedir a les subvencions excloses de concurrència pública que gestiona el Departament de la Presidència, i finalment s’ha tractat el procediment de tramitació, el contingut de la sol·licitud i la posterior justificació. 

En la primera sessió, celebrada el mes passat, es van analitzar les ajudes econòmiques estatals derivades de situacions d’emergència i les indemnitzacions del Consorcio de Compensación de Seguros. 

Les sessions XIC van ser creades el juny del 2021 pel Servei d’Implantació de la Subdirecció de Programes de Protecció Civil com a un espai d’intercanvi de coneixements dins l’àmbit de la protecció civil i de les emergències tant del món local com de la Direcció General de Protecció Civil. El primer cicle va tenir com a objectiu aprofundir en el coneixement de les característiques, necessitats i pautes d’intervenció amb les persones i col·lectius més vulnerables de la nostra societat en situació d’emergència. 

Aquest és el segon cicle de les sessions XIC, que es vol consolidar com a estratègia de suport a la protecció civil local. La temàtica d’aquest cicle és la gestió de la postemergència en l'àmbit local centrat en les ajudes econòmiques, la rehabilitació dels serveis bàsics i les infraestructures i la reconstrucció del teixit social. 

A la sessió d’avui s’han inscrit més de 170 persones de més d’un centenar d’administracions locals repartides per tot el territori: Manresa, Consell Comarcal d'Osona, Sant Fruitós de Bages, Sant Quirze de Besora, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Palau de Santa Eulàlia, Ger, Lloret de Mar, Sant Pau de Segúries, Vilablareix, Pardines, Roses, Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Lleida, Granadella - Garrigues Altes, Cubells, Rialp, Coll de Nargó , Gavet de la Conca, Montferrer i Castellbò, Consell Comarcal Pallars Jussà, Pompiers d’Aran, Baix Pallars,Farrera, Pallars Sobirà, Torre de Capdella, Les, Prullans, Reus, Tarragona, Salou, Vila-seca, Vila-rodona, Constantí, el Catllar, Móra d’Ebre, Deltebre, Flix, Ulldecona, Fatarella, Batea, Baix Ebre, l’Ametlla de Mar, Gandesa, la Ràpita , la Sénia, Castelldefels, Terrassa, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, el Prat de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Mataró, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, Cerdanyola del Vallès, Sant Feliu de Llobregat , Vilanova i la Geltrú, Bages, Vilafranca del Penedès, Corbera de Llobregat, Badalona, Sant Boi de Llobregat, Montgat, l'Hospitalet de Llobregat , Caldes d’Estrac, Tiana, Martorell, Olivella, Sant Vicenç de Montalt, Abrera, la Llagosta, Sant Feliu de Codines, Torrelavit, la Garriga, Cardedeu, Sant Andreu de la Barca, Conca de Dalt, Salàs de Pallars, Lladorre, Cassà de la Selva i Sant Jaume d’Enveja.

També han participat professionals de les diferents Diputacions de Catalunya, arquitectes tècnics, personal tècnic i caps de servei de la DG d’Administració Local del Departament de la Presidència i personal de la DG de Protecció Civil del Departament d’Interior.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia