Esport

sge

Les obres per recuperar la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya encaren la recta final

query_builder   25 octubre 2022 17:06

event_note Nota de premsa

Les obres per recuperar la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya encaren la recta final

  1. L’equipament estarà a punt per acollir la nova temporada hivernal a finals d’any
  2. Esportcat ha destinat 100.000 euros als treballs de renovació, i 477.000 euros per garantir l’activitat atlètica sota cobert els dos últims cursos
sge{"name":"2022/10/25/17/08/9aa5496c-584d-469f-a743-07ffec9028c2.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":40702}


La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha participat avui en la visita que diverses institucions han fet a les obres de renovació de la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, situada a Sabadell, que van avançant, de manera que l’equipament encarrila la seva recuperació definitiva. El projecte suposarà una inversió propera als 550.000 euros, aportats per la Diputació de Barcelona (150.000€), el Consejo Superior de Deportes (100.000€), la Generalitat (100.000€) i l'Ajuntament de Sabadell, que hi aportarà prop de 200.000 €.

Anna Caula ha visitat els treballs que s’hi estan portant a terme al costat de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; el president del Consejo Superior de Deportes del Ministerio de Cultura y Deporte, José Manuel Franco; el diputat delegat de Joventut de la Diputació de Barcelona, Javier Silva; la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich; i el vicepresident de la Joventut Atlètica Sabadell, Jordi Molins, acompanyats per altres representants polítics i responsables tècnics municipals.

Anna Caula ha recordat que Esportcat “ha acompanyat tota la família de l’atletisme català en els últims tres anys, aportant solucions perquè aquest esport pogués mantenir l’activitat i que la pista coberta recuperés el funcionament” al més aviat possible.

L’any passat i per tal d’arribar a temps per acollir les competicions de la temporada atlètica, que començaven al desembre, l’Ajuntament i la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) van acordar instal·lar-hi una pista provisional desmuntable que s’havia utilitzat anteriorment al Palau Sant Jordi. La despesa d’aquesta operació va ser assumida per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), amb una aportació de 212.000 euros a la FCA en la temporada 2021-22, mentre que en la temporada anterior (2020-2021) la SGEAF també va subvencionar la FCA amb 265.000 euros per dur a terme el muntatge de la pista al Palau Sant Jordi i poder celebrar-hi les competicions.

“L’aportació de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física en aquest període, doncs, ha ascendit als 577.000 euros. Responem a les necessitats i enriquim Catalunya esportivament, atenent a la seva diversitat territorial”, ha afegit, a la vegada que destacava “el treball en equip” que ha suposat la unió de totes les institucions per tirar endavant la recuperació de la pista.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Marta Farrés, ha assegurat que “avui podem dir amb orgull que la pista estarà a punt per quan comencin les competicions d’atletisme”, un cop l’espai va ser hospital temporal i després un centre de vacunació massiva, i ha agraït a totes les administracions que ho han fet possible. Al seu torn, Mercè Rosich afirmava que aquest espai ha de poder rebre en un futur proper competicions del més alt nivell continental.

Del total de la inversió, més de 455.500 euros corresponen als treballs que s’estan realitzant aquestes setmanes i que deixaran la pista a punt per acollir competicions atlètiques. Paral·lelament, s’està portant a terme el procediment d’adquisició de nou material atlètic per a l’equipament com ara antipuntes de perxa i d’alçada, llistons, matalassos per a zona de caiguda, d’entrenaments i de frenada, tanques de competició i cintes mètriques, entre altres elements, que comptarà amb un pressupost superior als 90.000 €.

Treballs de renovació

Les obres inclouen la restitució dels peralts i la renovació del paviment esportiu de la pista. Això és, el desmuntatge de les corbes (que estaven a nivell de les rectes), la reinstal·lació dels peralts i la recol·locació dels taulers, tot garantint que el radi de l’anella de competició sigui l’òptim i es compleixin els requeriments de les normatives i homologacions establertes per les federacions pel que fa a l’organització de campionats sota cobert.

Un cop restituïda l’anella, s’està instal·lant un paviment prefabricat a base de cautxú, similar a l’existent a tota la superfície de la pista. Per últim, caldrà realitzar els marcatges i senyalitzacions d’acord amb la normativa perquè s’hi puguin celebrar tant competicions estatals com internacionals. El projecte contempla actuar en més de 3.770 m2 de l’equipament.

Recuperació després del seu paper durant la pandèmia

La recuperació definitiva de la Pista Coberta arriba despré

s que, atesa la situació sanitària, l’equipament es condicionés, primer, l’any 2020, com a hospital temporal i, després, al 2021, com a centre de vacunació massiva. Un cop acabada la temporada, es retiraria l’anella provisional i es procediria a la recuperació definitiva de l’equipament, que és el que ara està en marxa.

3  

Imatges

Visita d'obres a la pista (Autor: Ajuntament de Sabadell)

Visita d'obres a la pista (Autor: Ajuntament de Sabadell) 423076

Imatge de les obres de la pista (Autor: Ajuntament de Sabadell)

Imatge de les obres de la pista (Autor: Ajuntament de Sabadell) 2828368

Intervenció d'Anna Caula

Intervenció d'Anna Caula 1239272

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia