Justícia, Drets i Memòria

.

El Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 1 i el d'Instrucció núm. 5 de Badalona estrenen noves instal·lacions

query_builder   26 octubre 2022 12:18

event_note Nota de premsa

El Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 1 i el d'Instrucció núm. 5 de Badalona estrenen noves instal·lacions

Justícia situa aquests jutjats a la primera planta de l'edifici del carrer de Prim de Badalona

Es guanyen nous espais per donar més seguretat i atenció a les víctimes de violència domèstica

Els jutjats de Badalona estan en plena remodelació per millorar l'activitat judicial

El Jutjat de Violència sobre la Dona núm.1 i el Jutjat d'Instrucció número 5 treballen a partir d'ara en els nous espais remodelats de la planta primera de l'edifici judicial, situat al carrer de Prim, 38-44 de Badalona. Fins ara, el Jutjat de Violència sobre la Dona estava situat de manera provisional en un mòdul prefabricat, al costat de l'edifici judicial, propietat del Departament, mentre es feien les obres.

La nova redistribució dels òrgans judicials preveu espais diàfans, sense envans, per guanyar espai i lluminositat. La redistribució inclou nous vestuaris i sales d'entrevista, per a una millor atenció a les víctimes del delicte.

Jutjat de Violència sobre la Dona

El Jutjat de Violència sobre la Dona disposa d'una sala de víctimes, amb un espai reservat, insonoritzat, amb accés privat a la zona de mobilitat i a la sala de declaracions, per a una major seguretat, amb l'objectiu que no coincideixin amb l'agressor. Això permet una atenció més acurada, per la situació emocional i personal que suposa enfrontar-se al procediment judicial i s'evita així una doble victimització.

Jutjat d'Instrucció núm. 5

El Jutjat d'Instrucció núm. 5 canvia de la planta segona on era abans al nou espai de la planta primera, que és més diàfan i permet una millor organització de la feina.

Tots els espais tenen mobiliari nou i una disposició dels punts de connexió més racional i ordenada. Els armaris on s'arxiven els expedients estan tancats per protegir millor la informació.

Remodelació dels jutjats, amb una inversió de prop de 3,5 MEUR

L'objectiu d'aquesta remodelació és disposar d'edificis funcionals, en condicions adequades, que donin seguretat i confortabilitat al personal que hi treballa i que facilitin el servei de qualitat i atenció que els usuaris de l'Administració de justícia requereixen.

La seu principal dels jutjats de Badalona s'està remodelant des de novembre de 2021. En aquest edifici hi ha cinc jutjats d'instrucció, el Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 1, el Jutjat de Guàrdia, el Deganat, la fiscalia, els metges forenses i els espais d'advocats i procuradors. Les obres tindran una durada aproximada de 22 mesos. Està previst que s'acabin el setembre de 2023, amb un cost de licitació de l'obra de 3.468.903 €.

En tractar-se d'un edifici en funcionament i obert al públic en què l'activitat no s'atura cap dia de la setmana, el Departament ha habilitat un mòdul prefabricat, al costat de l'edifici judicial, per acollir les unitats afectades per les obres fins que puguin tornar als nous espais, com ha estat el cas del Jutjat de Violència sobre la Dona que ara s'hi ha traslladat.

A més d'aquest dos jutjats, fins ara ja s'ha fet la impermeabilització de les cobertes per acabar amb els problemes de goteres, s'ha canviat de tot el sistema elèctric i es treballa en la climatització de l'edifici. També s'han substituït els quatre ascensors per uns de nous, que van entrar en funcionament el desembre de l'any passat.

A partir d'ara es continuarà la remodelació de la segona planta, amb la previsió que es pugui ocupar a principi de l'any que ve, i de la resta de plantes, fins que finalitzin les obres.

1  

Imatges

Noves dependències

Noves dependències 3405312

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia