Cultura

Alex Reynolds

Alex Reynolds, guanyadora de la darrera edició del Premi de Videocreació, inaugura 'Billie y Nilo' al M|A|C Mataró Art Contemporani

query_builder   27 octubre 2022 09:03

event_note Nota de premsa

Alex Reynolds, guanyadora de la darrera edició del Premi de Videocreació, inaugura 'Billie y Nilo' al M|A|C Mataró Art Contemporani

  1. El premi és una coproducció dels Centres Territorials del Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya, Santa Mònica, el Departament de Cultura i LOOP Barcelona
  2. L’obra videogràfica de Reynolds analitza el concepte de ficció com a tècnica per generar retrats


Alex Reynolds{"name":"2022/10/26/13/29/6de5a7c2-0b25-4a7e-8885-31623a4fbddf.jpg","author":"Cultura","type":"0","location":"0","weight":265042}

El projecte “Billie y Nilo” de l’Artista Alex Reynolds,guanyadorde la 8a edició del Premi de Videocreació, s’inaugurarà aquest dissabte, 29 d’octubre, a les 12 hores al M|A|C Mataró Art Contemporani en el marc del Festival LOOP. La peça es presentarà en l’exposició que porta per títol “Tímpano, ruido, pan” a l’antiga presó de Mataró, que des del gener és la nova seu del centre M|A|C Mataró Art Contemporani. Es podrà veure fins el 20 de novembre i seguidament l’obra itinerarà pels Centres Territorials del Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya.

"Billie y Nilo" d’Alex Reynolds

Reynolds parteix de la idea que una pel·lícula és sempre diverses pel·lícules a la vegada. Té un segon estrat. Per una banda hi ha la història que s’explica i per l’altra, un document de les persones, del lloc i de l’atmosfera que genera aquesta ficció. Les pel·lícules reflecteixen les decisions de l’autor, però alhora són el registre d’un moment en la vida de les persones i del paisatge posats al servei del relat. En comptes de treballar pel relat és el relat el que posa a treballar els elements que conformen la pel·lícula. Reynolds s’interessa justament per aquest subtext del document fílmic.

Billie y Nilo, Reynolds es preguntaa través del retrat d’un infant i la seva relació amb els adults, què passaria si es revertís la relació entre adult i nen i fos l’adult qui depengués de l’infant essent aquest últim qui tingués el control i el coneixement del món.

Premi de Videocreació

El Premi de Videocreació té com a propòsit promoure el treball d'artistes que destaquen pels seus plantejaments innovadors en el procés de creació en el món de les Arts Visuals. Amb aquest premi es vol impulsar la coproducció d’un projecte en l'àmbit de les arts contemporànies que incorpori el vídeo com a element únic o parcial en el conjunt de la proposta. L’objectiu és formular accions estratègiques que puguin desenvolupar-se en xarxa, incrementant la visibilitat en el territori i la presència internacional.

El Premi de Videocreació és una coproducció d’un projecte de videocreació entre els Centres Territorials del Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya*, Santa Mònica, el Departament de Cultura i LOOP Barcelona.

Els Centres Territorials del Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya són: ACVic Centre d’Arts Contemporànies, Vic; Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona; Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona; M|A|C Mataró Art Contemporani; Mèdol - Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona; Centre d'Art la Panera, Lleida;Lo Pati - Centre d'Art Terres de l'Ebre, Amposta i Centre d'Art Tecla Sala, L'Hospitalet de Llobregat.

Aquests centres d’arts visuals tenen com a objectiu facilitar l’accés de les arts visuals a la ciutadania i fomentar l’educació i la dinamització de les pràctiques artístiques contemporànies.

Alex Reynolds

Alex Reynolds (Bilbao, 1978) és artista i cineasta. Va cursar els seus estudis en Belles arts a la Central Saint Martins de Londres i actualment viu i treballa a Brussel·les. La seva obra opera a través de múltiples registres i formats, centrada en la imatge en moviment i la performance, tot i que també ha treballat amb instal·lacions, textos i fotografia. Els seus films eviten la distinció entre l’anàlisi de codis cinematogràfics estructuralistes i el cinema narratiu.

L’obra de Reynolds es nodreix del llegat del cinema experimental i conceptual i genera reflexions sobre la intimitat, la mirada i la comunicació, i convida al públic a qüestionar de manera activa el seu rol d’espectador.

La seva obra s’ha exposat, entre d’altres, al Museu Guggenheim Bilbao, Index Foundation (Estocolm), Hollybush Gardens (Londres), Centre d’Art la Panera (Lleida), FRAC Lorraine (Metz), Museum M (Lovaina), Galeria Estrany-de la Mota (Barcelona), La Capella (Barcelona), Galería Marta Cervera (Madrid), Tabakalera (Donostia/San Sebastián), CA2M (Madrid), Syndicate (Colònia), Bonniers Konsthall (Estocolm), Fundació Joan Miró (Barcelona). Les seves pel·lícules s’han projectat a cinemes i festivals com el BFI London Film Festival, Curtocircuito, Documenta Madrid, FIDMarseille, Rencontres Internationales, Aesthetica Film Festival (York, Regne Unit) o Cinematek (Brusseles). La seva obra forma part del Museu Guggenheim Bilbao, el Museu de Valls, l’Statens Musikverk i el CA2M Centro de Arte Dos de Mayo. Va ser becada per l’Akademie Schloss Solitude (2013), Fundación Botín (2016) i Fundació “la Caixa” (2020). Actualment és professora convidada a la KASK de Gant i membre del grup d’investigació Social Acoustics/Communities in Movement.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia