Palau Robert

Consellera Vilagrà

L'acte va presidir-lo la consellera de la Presidència, Laurà Vilagrà

Inaugurada al Palau Robert "CRIMS L'EXPOSICIÓ"

query_builder   26 octubre 2022 15:41

event_note Nota de premsa

L'acte va presidir-lo la consellera de la Presidència, Laurà Vilagrà

Inaugurada al Palau Robert "CRIMS L'EXPOSICIÓ"

  1. El Palau Robert va acollir ahir l’acte d’inauguració de “Crims l’exposició”, una experiència immersiva basada en el món del programa “Crims”, de TV3 i Catalunya Ràdio
  2. La mostra es pot visitar a partir d’avui i estarà oberta al públic fins al 10 d’abril del 2023
  3. L’entrada és lliure i gratuïta.

L’acte d'inauguració va comptar amb les intervencions de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la presidenta de la CCMA, Rosa Romà; el secretari de Difusió i Mitjans de Comunicació, Oriol Duran; el comissari de l’exposició, Carles Ortet; i el director de “Crims”, Carles Porta. També hi va assistirla recentment nomenada directora general de Difusió, Eva Pomares.

Consellera Vilagrà
La consellera Laura Vilagrà, al centre, acompanyada pel secretari de Mitjans de Comunicació, Oriol Duran, i la directora general de Difusió, Eva Pomares
{"name":"2022/10/26/15/41/c7af7bd4-26f9-4c9a-baff-301832bcbcb2.jpg","author":"Palau Robert","type":"0","location":"0","weight":106425}

Laura Vilagrà va destacar que aquesta “és una exposició excepcional amb un nivell de sensibilitat també excepcional”. Per ella, “Crims” "és capaç d’endinsar-se en el costat més fosc de la condició humana, però amb rigor, respecte i empatia”, cosa que explica el seu èxit: “Aconsegueix entretenir i informar a la vegada, amb una funció social reconeguda pel gran públic”.

Rosa Romà, va comentar que “Crims” “és un exemple del que volem que sigui la CCMA en el futur, amb continguts omnicanal i transmèdia. El seu èxit, amb 35 milions de reproduccions a les plataformes digitals, marca el camí del que volem aconseguir en continguts en llengua catalana i de molta qualitat. Que puguin trencar barreres i arribar a públics molt diversos amb un gran nivell de fidelització”.

Per la seva banda, Oriol Duran va manifestar que “Crims l’exposició” no només reprodueix fil per randa tots els detalls “d’una sèrie d’èxit”, sinó que també “servirà per seguir el fil de la feina de la resolució dels crims”.

Carles Ortet i Carles Porta, al seu torn, van fer palès el seu agraïment a totes i tots els que l’han feta possible. Ortet va incidir en el fet que la mostra “és un homenatge a un equip fantàstic que fa possible aquest fenomen mediàtic”. Està convençut que “els fans de ‘Crims’ s’ho passaran molt bé, i que els que encara no coneguin el programa, si això encara és possible, també”.


L’exposició

“Crims l’exposició” està organitzada per la Direcció General de Difusió i comissariada per Carles Ortet, i ha comptat amb la col·laboració especial de Carles Porta. El disseny museogràfic és de Zoopa, i el disseny gràfic, de Daniel Ebosogo, Elena Villares i Sergi Comabella.

Es tracta d’un recorregut immersiu, a través del prisma del programa radiofònic i televisiu “Crims”, pel panorama criminal i social dels últims temps a Catalunya. Mitjançant una combinació d’espais, imatges, sons i contingut digital originals, l’exposició mostra la realitat i la mort i tot el món que l’envolta. Obre la porta a la interacció i a la reflexió per posar llum a la foscor.

A “Crims l’exposició” es proposa un recorregut pels crims més rellevants de la història recent i transporta els visitants des de l’horror de l’assassinat i el patiment de les víctimes i el seu entorn, fins la fascinació per la justícia. La investigació aporta la llum que revela la realitat i permet conèixer allò que queda amagat en l'obscuritat de la ignorància.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia