Servei Català de Trànsit

Premsa SCT

Dispositiu especial de trànsit amb motiu del pont de Tots Sants

query_builder   27 octubre 2022 16:05

event_note Nota de premsa

Dispositiu especial de trànsit amb motiu del pont de Tots Sants

  1. Es preveu una sortida de l’àrea d’influència de Barcelona d’uns 475.000 vehicles
  2. Un total de 1.617 agents dels Mossos d’Esquadra reforçaran la seguretat viària a les carreteres catalanes i realitzaran 1.310 controls


El Servei Català de Trànsit en col·laboració amb la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, establiran un dispositiu especial d’ordenació, regulació i control del trànsit amb motiu de la festivitat de Tots Sants, que enguany és un pont de quatre dies, entre les 15 h de divendres 28 d’octubre i les 24 h de dimarts 1 de novembre per tal de minimitzar les possibles afectacions de circulació i vetllar per la seguretat viària dels usuaris.

Concretament, es preveu que entre les 15 h del divendres 28 i a les 15 h del dissabte 29 d’octubre sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona prop de 475.000 vehicles. A més, entre les 12 i les 24 h de dimarts 1 de novembre, retornaran cap a la zona d’influència de la capital catalana 265.000 vehicles.

Aquesta és la segona operació especial de tardor i les destinacions cap a muntanya i punts de l’interior de Catalunya concentraran la majoria dels desplaçaments. Per aquest motiu, les vies amb una mobilitat més elevada seran les que accedeixen cap a zones de muntanya i l’interior com la C-16, la C-17, la C-14 i la C-55, així com també l’N-145 d’entrada al principat d’Andorra. També es preveuen retencions importants a la B-23 i la C-58, tant durant la sortida com en el retorn. A més, en l’operació retorn, també es pot complicar la situació a l’A-2, als trams de Jorba i entre Castellolí i Abrera.

Cal destacar que des de l’alliberament dels peatges a l’autopista AP-7 i C-33 la mobilitat s’ha incrementat i s’espera que aquest pont ambdues vies també siguin punts problemàtics.

D’altra banda, enguany Tots Sants cau en dimarts i dia de l’operació retorn; i atès el seu caràcter religiós, caldrà sumar també una mobilitat cap a cementiris, urbans o interurbans que farà que els accessos a aquests puguin concentrar retencions en determinats moments.

És per això que des de l’SCT es demana als usuaris que aquest cap de setmana i sobretot de cara al retorn de dimarts 1 de novembre planifiquin els trajectes i evitin en la mesura del possible la franja horària de 17 a 21 h, en què es preveu un nombre més elevat de desplaçaments.

A banda, volem destacar també la celebració de diferents proves esportives el diumenge dia 30, la Triatló Half Sitgesi la Marató de Lleida, on es prendran mesures especials per garantir la seguretat dels participants i els assistents:

  1. En concret, pel que fa a la Triatló Half de Sitges, es durà a terme cap a les vuit del matí es tallarà la sortida 28 de la C-32 en ambdós sentits cosa que impedirà circular cap a la C-15b i la B-211mentre els participants passin per aquest punt.
  2. Pel fa que fa a la Marató de Lleida que se celebrarà entre les 8:30 h i 13:00 h es desenvoluparà a la LP-9221 (sortida corredors des de la població de Lleida amb recorregut en sentit Llívia, Torre-Serona i Benavent i retorn novament cap a Lleida per la mateixa via) i es tallarà la sortida 463 de l’autovia A-2 en sentit Sud (Soses).

Horaris i vies amb més mobilitat

Les franges horàries que poden registrar més mobilitat i possibles problemes de circulació durant el pont de Tots Sants seran divendres 28 d’octubre, entre les 14 h i les 21 h i dissabte, 29 d’octubre, entre les 11 i les 14 hen l’operació sortida, i dimarts, 1 de novembre de les 16h a les 21.30h en l’operació retorn.

També hi haurà retorn la tarda de diumenge 30 d’octubre però serà una mobilitat inferior al retorn de dimarts 1 de novembre.

L’SCT preveu que els dies i hores amb més mobilitat d’aquest pont seran els següents:


SORTIDA

Divendres, 28 de octubre: de 14:00 h a21:00 h

Dissabte, 29 de octubre: de 11:00 h a 14:00 h


Els trams on es preveuen més congestions són:

A-2 Cornellà de Llobregat – Abrera

AP-7 nord Barberà del Vallès – Mollet del Vallès – La Roca del Vallès

AP-7 sud El Papiol – Martorell- Gelida

B-23 Molins de Rei – El Papiol

B-30 Cerdanyola del Vallès – Barberà del Vallès

C-16 Berga – Cercs

C-17 Mollet del Vallès – Parets del Vallès

C-58 Barcelona – Ripollet (ambdós sentits)

C-60 Argentona

C-14 Oliana

N-145 La Seu d’Urgell – Andorra


RETORN

Dimarts, 2 de novembre: de 14:00 h a21:00 h


Els trams on es preveuen més congestions són:

A-2 Jorba – El Bruc – Collbató

AP-7 nord Sant Celoni – Llinars del Vallès – La Roca del Vallès

AP-7 sud Vilafranca del Penedès – Martorell

C-16 Túnel del Cadí – Cercs – Berga

C-17 Ripoll i Parets del Vallès

C-33 La Llagosta – Barcelona

C-55 Castellgalí

N-145 Les Valls de Valira


Mesures especials de circulació, d’ordenació i de regulació del trànsit

Per a aquests quatre dies, el Servei Català de Trànsit, adoptarà diverses mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit (carrils addicionals i en sentit contrari a l’habitual, inversió de prioritats a rotondes, carrils d’incorporació, etc.) per tal d’incrementar la capacitat viària i garantir, en la mesura del possible, la fluïdesa. En destaquen els carrils addicionals en sentit contrari a l’AP-7 nord (Llinars-Montornès) i sud (Vilafranca-Molins de Rei).


Mesures especials de circulació, d’ordenació i de regulació del trànsit

Per a aquests quatre dies, el Servei Català de Trànsit, adoptarà diverses mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit (carrils addicionals i en sentit contrari a l’habitual, inversió de prioritats a rotondes, carrils d’incorporació, etc.) per tal d’incrementar la capacitat viària i garantir, en la mesura del possible, la fluïdesa. En destaquen els carrils addicionals en sentit contrari a l’AP-7 nord (Llinars-Montornès) i sud (Vilafranca-Molins de Rei).


Restricció a la circulació de vehicles pesants

Amb la mateixa finalitat que s’adopten les mesures especials de transit, el Servei Català de Trànsit ha establert per l’any 2022 una sèrie de restriccions a la circulació de vehicles pesants que consten RESOLUCIÓ INT/956/2022, de 4 d'abril, per la qual s'estableixen les restriccions a la circulació durant l'any 2022:

https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/8643/1900094.pdf

En aquest dispositiu especial del pont de l’1 de novembre, de manera específica, no s’han establert restriccions a la circulació de camions, excepte les genèriques esmentades anteriorment.

A més, l’SCT publica una nota relativa a l’adopció de les següents mesures de limitació a la circulació:

▪ Obligatorietat de circular pel carril dret de la via

▪ Prohibició de realitzar avançaments i

▪ Màxim de velocitat a 80 km/h.


Obres destacades en execució

Recordem que alguns trams de la xarxa viària es veuen afectats per obres i per això és necessari extremar-hi les precaucions. Són aquests:


Demarcació Barcelona:

C-15 Olèrdola – Torrelavit – La Pobla de Claramunt

C-17 Mollet – Parets – Granollers – Aiguafreda

C-245 Castelldefels – Cornellà de Llobregat

C-35 La Roca del Vallès – Santa Maria de Palautordera

C-37 Igualada

C-55 Abrera – Olesa de Montserrat – Monistrol de Montserrat

C-59 Caldes de Montbui

AP-7 Castellbisbal (estretament de carrils)


Demarcació Girona:

C-26 Ripoll

C-63 Anglès

C-66 Banyoles


Demarcació Lleida:

C-14 Artesa – Organyà – Bassella

C-147 Alt Àneu


Demarcació Tarragona:

N-340 Cervelló – L’Arboç


Dispositiu dels Mossos d’Esquadra

Pel que fa al dispositiu de mobilitat dels Mossos d’Esquadra per aquest cap de pont de l’1 de novembre, es desplegaran 1.617 efectius de trànsit i s’establiran tant en les vies de màxima mobilitat, com en vies secundàries i allà on es preveu més circulació, un total de 1.310 controls (331 controls d’alcoholèmia i drogues, 241 controls de seguretat passiva, 189 controls de PREMOT -motocicletes-, 254 controls de distraccions, 207 controls de velocitat, 22 controls de transports).


Dispositiu del Servei Català de Trànsit

Per gestionar i informar de la mobilitat d’aquest pont, l’SCT disposa de l’equip tècnic del CIVICAT (Centre d’Informació Viària de Catalunya), amb el suport d’Equips de Mesures Especials de Trànsit, de les patrulles de trànsit del cos de Mossos d’Esquadra i dels Equips Mòbils d’informació Viària (EMIV, vehicles lleugers equipats amb càmeres per a la transmissió d’imatges en temps real) distribuïts per les vies amb més mobilitat. A més, compta amb mitjans aeris, un helicòpter i un avió bimotor, igualment equipats amb càmeres per a la retransmissió en temps real de les afectacions i incidents viaris al CIVICAT, que reforcen el seguiment de dispositius i el control i la vigilància del trànsit.

L’SCT difondrà al llarg d’aquest període festiu, a través dels panells de missatgeria variable disposats en el conjunt de carreteres catalanes, informació de la situació viària, així com consells de seguretat viària. A més, els usuaris es poden informar de l’estat del trànsit a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, del web http://transit.gencat.cat, de l’app de Transit i a través de les cròniques radiofòniques a diversos mitjans de comunicació.



1  

Fitxers adjunts

Premsa SCT

Premsa SCT
PDF | 263939

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia