Direcció General de Comunicació

reestructuració Presiencia

El Departament de la Presidència amplia les seves competències arran de la darrera remodelació del Govern

query_builder   2 novembre 2022 13:20

event_note Nota de premsa

El Departament de la Presidència amplia les seves competències arran de la darrera remodelació del Govern

  1. Amb la nova reestructuració, les delegacions territorials del Govern passen a dependre del Departament de la Presidència
  2. La direcció general de Bon Govern, Transparència i Participació i la subdirecció general de Processos Electorals i Democràcia Directa també seran competència de la conselleria
  3. En l’àmbit de comunicació, es fusiona la secretaria de Mitjans i de Difusió i es crea la secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital


El Govern ha aprovat el decret de reestructuració del Departament de la Presidència, que assumirà més competències després de la darrera remodelació del Govern que ha comportat que, amb la desaparició del departament de la Vicepresidència, s’hagin distribuït algunes competències entre la resta de departaments. Entre les noves matèries que assumirà el Departament, cal destacar les relacionades amb les telecomunicacions i transformació digital; les de transparència i bon govern, la coordinació de les delegacions del Govern o les relacionades amb qüestions de comunicació i difusió. 

El Departament de la Presidència s'estructura en les unitats directives següents:

  1. L'Oficina d'Estratègia i Comunicació del president o presidenta i del Govern.
  2. La Secretaria General.
  3. La Secretaria del Govern.
  4. El Gabinet Jurídic de la Generalitat.
  5. La Secretaria de Mitjans de Comunicació i Difusió.
  6. La Secretaria de Governs Locals i Relacions amb l’Aran.
  7. La Secretaria d'Administració i Funció Pública.
  8. La Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital.
  9. La Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física.
  10. 10.L'Institut d'Estudis de l'Autogovern.
  11. 11.La Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid.
  12. 12.La Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament.
  13. 13.La Direcció General de Coordinació Interdepartamental.
  14. 14.La Direcció General d’Afers Religiosos.

Presidència assumeix noves competències

Les delegacions territorials del Govern a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Terres de l’Ebre, Catalunya Central, l’Alt Pirineu i Aran i Penedès passaran a dependre de Presidència, que assumirà el lideratge de la política de vertebració territorial treballant coordinadament amb les delegacions territorials del Govern. Es mantenen sota les competències del Departament la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid i La Casa de la Generalitat a Perpinyà.

En l’àmbit de comunicació, es crea una nova Secretaria de Mitjans i Difusió que recollirà en un únic òrgan les competències en aquesta matèria i que s’estructurarà en dues direccions generals, la de Mitjans de Comunicació i la de Difusió. Quedaran vinculades a aquesta secretaria la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya i Intracatalonia, SA.

En el marc de la nova reestructuració, el Departament de la Presidència també assumirà les responsabilitats en matèria de Bon Govern, Transparència i Participació, que fins ara depenien de l’antic Departament d’Acció Exterior i Govern Obert. La Direcció general de Bon Govern, Transparència i participació, que depèn orgànicament de la Secretaria d’Administració i Funció publica, té, entre d’altres, les funcions d’assessorar els departaments i les entitats del seu sector públic sobre qüestions relacionades amb la governança, impulsar processos de racionalització i simplificació de les entitats del sector públic; executar les polítiques i les estratègies en matèria de bon govern i d'enfortiment de la integritat a l'Administració de la Generalitat; dirigir la implementació, avaluació i difusió de canals i instruments per fomentar la participació ciutadana o coordinar les mesures per garantir el compliment de la normativa de transparència i accés a la informació pública a la Generalitat de Catalunya, entre d’altres. De la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament, que ja existia, també penjarà la nova Subdirecció General de Processos Electorals i Democràcia Directa.

En matèria de telecomunicacions i polítiques digitals, es crea la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, les competències de la qual fins ara estaven adscrites a l’anterior Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori. La nova secretaria s’estructura en la Direcció General d’Administració Digital i Dades Obertes; la Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana i la Subdirecció General d'Infraestructures Digitals i de Comunicacions Electròniques. Quedaran adscrits a la secretaria de Telecomunicacions i Transformació digital el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya; l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya; el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya; la Fundació Privada i2CAT, Internet i Innovació digital a Catalunya i l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Finalment, la ja existent Direcció General d’Afers Religiosos, que fins ara estava adscrita al Departament de Justícia, passarà a dependre del Departament de la Presidència.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia