Direcció General de Comunicació

resstructuracio

El Govern aprova la reestructuració del Departament d'Economia i Hisenda

query_builder   2 novembre 2022 13:20

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la reestructuració del Departament d'Economia i Hisenda

  1. El text adapta l’organigrama del Departament a la nova distribució competencial del Govern
  2. La Direcció General de Fons Europeus passa a denominar-se Direcció General de Fons Europeus i Ajuts d’Estat i incorpora l’Àrea de Regulació i Ajuts d’Estat


El Govern ha donat avui llum verda al Decret que defineix el nou organigrama del Departament d’Economia i Hisenda i l’actualitza d’acord amb la nova distribució competencial del Govern i amb l’objectiu d’optimitzar recursos. El text organitza el Departament en quatre grans àrees: la Secretaria General, dues secretaries sectorials i la Intervenció General. La Secretaria General, la Secretaria d’Hisenda i la Intervenció General mantenen la mateixa estructura i funcions establertes al Decret 58/2022, de 29 de març, de reestructuració del Departament d’Economia i Hisenda.

L’únic àmbit que modifica el nou text és la Secretaria d’Afers Econòmics i Fons Europeus, amb el canvi de nom de la Direcció General de Fons Europeus, que passa a denominar-se Direcció General de Fons Europeus i Ajuts d’Estat i amplia les seves funcions. Entre d’altres, es posa èmfasi en l’obtenció de fons europeus per dinamitzar l’economia, amb l’impuls de projectes estratègics i l’assessorament als departaments sobre la normativa europea d’ajuts d’estat.

Per aquest motiu, la Direcció General de Fons Europeus i Ajuts d’Estat ha incorporat al seu perímetre l’Àrea de Regulació i Ajuts d’Estat, que, d’acord amb el Decret 58/2022, depenia de la Direcció General de Promoció Econòmica, Competència i Regulació. Amb la nova distribució competencial del Govern, aquesta direcció desapareix i les seves funcions les assumeixen els departaments d’Economia i Hisenda i d’Empresa i Treball, fet que permet un estalvi de despesa i d’estructura.

Així doncs, amb aquest decret la Secretaria d’Afers Econòmics i Fons Europeus queda configurada per la Direcció General de Fons Europeus i Ajuts d’Estat, la Direcció General Anàlisi i Prospectiva Econòmica i l’Àrea d’Estratègia Econòmica.

Finalment, s’integren a l’estructura d’altres departaments les següents àrees i entitats: Difusió (Departament de la Presidència); Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU (Departament de Territori); Autoritat Catalana de la Competència i Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Departament d’Empresa i Treball).

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia