Interior

El Conseller Elena presenta el calendari Bombers amb Causa 2023, i lliura el xec de 82.405€ per les vendes de l'anterior edició

query_builder   3 novembre 2022 19:40

event_note Nota de premsa

El Conseller Elena presenta el calendari Bombers amb Causa 2023, i lliura el xec de 82.405€ per les vendes de l'anterior edició

Amb l’edició presentada avui, el projecte solidari arriba a la seva dotzena edició

La recaptació es destina a finançar la beca de recerca Bombers amb Causa per a la investigació en malalties infantils i a projectes d’atenció a infants en risc d’exclusió social

El projecte solidari, impulsat per Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu, en col·laboració amb els Bombers de Barcelona, Bombers d’Andorra i Pompièrs d’Aran, ha recaptat 701.961€des del 2011


    {"name":"2022/11/03/19/56/8223f5ec-6913-489c-af95-344f1cfa654d.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":221650}

El Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha presentat aquesta tarda la nova edició del calendari solidari Bombers amb Causa, la dotzena, i ha lliurat el xec per la recaptació assolida a l’Obra Social Sant Joan de Déu. En un acte que ha comptat amb l’assistència de representants dels cossos de Bombers de la Generalitat, de Barcelona, d’Andorra i dels Pompièrs d’Aran, i també de fotògrafs i il·lustrador, famílies i infants que han participat en l’actual edició,

El conseller Elena ha agraït que “actuacions com aquesta apropen encara més a la ciutadania la tasca del cos de Bombers”. Elena ha destacat que “és un exemple del servei públic que demostra cada dia” el cos, i “una mostra molt evident" de la seva "orientació d’ajudar les persones i estar al seu costat en moments de vulnerabilitat”.

Per Elena, “tenim uns cossos de seguretat i emergències orientats a la gent, en què els ciutadans i ciutadanes estan al centre de tot i aquest calendari de Bombers amb Causa n’és un exemple més".

El projecte Bombers amb Causa ha continuat amb la seva tasca solidària el 2022 i, tot i les limitacions de la pandèmia, el projecte Bombers amb Causa de 2022 ha aconseguit recaptar82.405 euros que sumats a l’excedent no invertit de l’any passat de 12.733 euros, sumen un total de 95.138 euros.

La iniciativa solidària permet seguir finançant programes de recerca en malalties infantils i projectes d’atenció a la infància en risc d’exclusió social de l’Obra Social Sant Joan de Déu. Amb la nova recaptació, ja són 701.961€ els diners aconseguits pel projecte des del 2011.

Els projectes finançats per Bombers amb Causa

La recaptació assolida el 2022 permet finançar 9 projectes de Sant Joan de Déu. Els fons recaptats en les sis primeres edicions van permetre crear la beca de recerca Bombers amb Causa per l’Hospital SJD Barcelona. A partir de 2018, també financem projectes socials d’atenció a la infància en risc d’exclusió social de diversos centres de Sant Joan de Déu a Catalunya.

Per una banda, la segona beca de recerca, d’un import de 30.000€, anirà al grup d’investigació del Dr. Jordi Antón de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que estudia millorar les teràpies d’infants amb malaltia reumàtica crònica.

Igualment, es donarà continuïtat a projectes d’anys passats com són el de Reforç escolar per a nens i nenes nouvinguts de la Fundació Bayt Al-Thaqafa (8.618€), 3 projectes relacionats amb la salut mental dels infants de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida (11.998€) i el projecte conjunt de l’Hospital Sant Joan de Déu amb la Fundació SJD d’Atenció a la Dependència anomenat ‘A peu de llit’, que dona suport domiciliari a infants al final de la vida o que pateixen una malaltia crònica (10.000€).

Enguany s’han finançat 3 projectes nous com són el Parc Infantil per a nens i nenes de famílies refugiades allotjades a la Llar Sant Joan de Déu de Manresa gestionada per la Fundació Germà Tomàs Canet (20.000€) i 2 projectes del Parc Sanitari Sant Joan de Déu: la humanització del quiròfan pediàtric de l’Hospital de Sant Boi de Llobregat (7.250€) i l’habilitació i condicionament de l’Espai Kids per mantenir els vincles familiars intergeneracionals quan es produeix una hospitalització (7.272€).

La tendresa com a fil conductor del calendari solidari 2023

Les localitats d’Arbúcies, Valls, Lleida, Malgrat, Benifallet, Esparraguera, Barcelona, Andorra, Balaguer, Aran, Girona i Manresa són els escenaris de les 12 sessions fotogràfiques que integren el calendari de Bombers amb Causa 2023.

En la nova edició del 2023, el fil conductor del calendari és la tendresa. Parlar d’infància és parlar d’il·lusió, d’alegria, de futur i també de tendresa. Quan els nens i nenes pateixen una malaltia, han estat hospitalitzats o són exclosos per patir un trastorn de salut mental o discapacitat, la sessió fotogràfica del calendari es converteix en una via d’escapament que els fa oblidar, encara que només sigui durant una estona, les seves realitats. És un dia que, tant infants com bombers, recorden tota la vida i que millora el seu benestar emocional, però també és una jornada que omple d’orgull a totes les parts implicades. Mes a mes, parlem del dia de la sessió fotogràfica, així com de la història de superació de cada infant.

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat. En posteriors edicions s’hi van sumar al projecte els Bombers d’Andorra l’any 2015, els Bombers de Barcelona el 2016 i els Pompièrs d’Aran el 2019.

En les primeres edicions, els fons recaptats van permetre crear la beca d’investigació Bombers amb Causa, que s’atorga cada any per concurs, sota un jurat d’experts, als investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu.

A partir de l’edició del calendari del 2018, es va començar a destinar fons també a projectes socials d’acompanyament a infants en risc d’exclusió social i, fins a dia d’avui, s’han finançat un total de 32 projectes de Sant Joan de Déu. Una vessant solidària que es seguirà mantenint en aquesta propera edició.

Col·laboració de fotògrafs de prestigi professional

Des que va començar la iniciativa, el calendari solidari Bombers amb Causa ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional, que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les seves fotografies.

En aquesta edició l’Agustí Ensesa (portada), l’Alba Rodríguez, en Pere Duran, la Montse Giralt, en Xavi Jurio, la Mireia Comas, en Xavier Santesmasses, l’Anna Bonet, en Marcos Laguna, la Gina Pellicer, en Bep Martí i la Mireia Guilella han col·laborat en captar les fotografies, sumant-se així a la causa. El calendari inclou també uns adhesius il·lustrats per l’Alexis Rom.

On puc trobar el calendari solidari Bombers amb Causa 2023?

Enguany es reprenen les fires i activitats a l’aire lliure protagonitzades pels cossos de bombers. Les dates i localitzacions s’aniran difonent a través del web i les xarxes socials (BombersAmbCausa.org)

Igualment es podrà comprar a la botiga online de l'Obra Social Sant Joan de Déu (BotigaSolidariaSJD.org), a la cooperativa Abacus, alguns Parcs de Bombers i diversos establiments locals.

També es poden fer donatius pel projecte a través d’un formulari web.

Altres accions solidàries que augmenten la dimensió solidària

Des dels seus inicis, el projecte Bombers amb Causa porta recaptada la xifra de 701.961 euros, aconseguida principalment per la venda del calendari però també per altres iniciatives que se sumen al projecte com la FestaVal d’Esparreguera i les dues curses solidàries: la Cursa de Muntanya – Memorial Rafa Arnabat i la Vertical Montserrat.

Bombers amb Causa a les xarxes socials

Podeu trobar més informació sobre el projecte a BombersAmbCausa.org, així com les causes finançades i els professionals que ens han acompanyat.

També podeu seguir les novetats a través dels perfils a Instagram @BombersAmbCausa i l’etiqueta #BombersAmbCausa, així com als perfils dels col·laboradors: @BombersCat, @BombersAndorra, @BCN_Bombers, @Pompiers_Emergències i @SolidaritatSJD.

Vídeo del making of: https://youtu.be/MbkLMGBdrlI



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia