Protecció Civil

comissio autoproteccio

Protecció Civil homologa 19 nous plans d'autoprotecció

query_builder   4 novembre 2022 11:53

event_note Nota de premsa

Protecció Civil homologa 19 nous plans d'autoprotecció


  1. Des de l’inici l’any 2021 de les reunions de la Comissió d’Autoprotecció de Protecció Civil ja s’han superat els 470 PAU homologats (477)
  2. A la mateixa Comissió d’avui, 16 plans d’autoprotecció no s’han homologat per deficiències en el contingut del pla o insuficiències dels mitjans i recursos 


La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany, ha presidit avui divendres, 4 de novembre de 2022, una nova Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, en què s’han homologat 19 nous Plans d’Autoprotecció principalment d’indústries de risc químic, centres comercials, edificis d’oficines, instal·lacions amb substàncies perilloses, un club de golf, un port i una residència de gent gran i centre de dia.

A la Comissió d’Autoprotecció també hi ha participat el subdirector de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado; la subdirectora general de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé; el subdirector general de Seguretat Industrial, Florenci Hernández, i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció. 

La d’aquest divendres ha estat la vuitena d’aquest any i la 16a reunió de la Comissió d’Autoprotecció (que es va trobar per primera vegada el març de 2021), i que té l’objectiu d’agilitzar el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció reduint de forma significativa els terminis de resolució expressa dels procediments.   

Els 19 Plans d’Autoprotecció homologats avui s’afegeixen als 458 plans homologats a les anteriors reunions, de manera que deixen un total de 477 plans homologats entre març de 2021 i aquest mes de novembre.


Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, centres comercials i edificis d’oficines, entre altres

Avui s’han homologat 19 Plans d’Autoprotecció (PAU) que, per vegueries, corresponen a:   

  1. Barcelona: 10 
  2. Camp de Tarragona: 6 
  3. Girona: 2 
  4. Lleida: 1 


Homologació de plans per tipologies: 

Dels 19 plans homologats, només 1 correspon a una activitat temporal (un festival musical) i 18 corresponen a activitats no temporals: 6 establiments afectats per la normativa d’accidents greus (Seveso); 3 instal·lacions amb substàncies perilloses en quantitats importants; 2 fàbriques amb elevada càrrega de foc; 2 edificis d’oficines; un centre comercial; un club social (camp de golf); un hotel; un port; i una residència de gent gran i centre de dia. 

Com a PAUs homologats destaquen els de la seu central del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya; el Centre Comercial la Farga de l’Hospitalet de Llobregat; el centre de dia de gent gran de Palafrugell i el Golf Resort de la Pineda (Vila-seca).


A la Comissió d’avui també s’han presentat 16 PAU que no han estat homologats. Segons la distribució geogràfica aquests plans corresponen a les vegueries de:   

  1. Barcelona: 9 
  2. Lleida: 7 

Per tipologies, tots corresponen a activitats no temporals: un establiment afectat per la normativa d’accidents greus (Seveso); 2 instal·lacions industrials amb elevada càrrega de foc; una instal·lació amb substàncies perilloses en quantitats rellevants; un port; un establiment docent; una gran superfície-hipermercat; 2 hotels, 5 basses de reg de gran capacitat i 2 edificis d’oficines. 

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas. 

En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels mesos vinents per tal que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat. Correspon a les activitats dotar-se dels mitjans d’autoprotecció personals i materials necessaris i elaborar i sotmetre a homologació de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya els plans d’autoprotecció en els casos que preveu la normativa.


1  

Imatges

comissio autoproteccio

comissio autoproteccio 1535782

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia