Protecció Civil

Activada l'Alerta del PLASEQCAT pel vessament d'un producte corrosiu en una empresa de la Zona Franca de Barcelona

query_builder   4 novembre 2022 17:10

event_note Nota de premsa

Activada l'Alerta del PLASEQCAT pel vessament d'un producte corrosiu en una empresa de la Zona Franca de Barcelona

  1. En aquests moments l’Alerta ja s’ha desactivat, un cop l’empresa ha pogut contenir i controlar el vessament
  2. L’empresa, que ha activat el seu Pla d’Autoprotecció no ha necessitat l’ajuda de mitjans externs per controlar el vessament
  3. A conseqüència del vessament dos treballadors han resultat ferits i han estat traslladats a l’Hospital de Bellvitge en estat lleu

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT per un vessament d’un producte corrosiu a l’empresa INNOSPEC PERFORMANCE CHEMICALS SPAIN, ubicada Polígon Industrial de la Zona Franca, Sector F, C/43 N. 10 de Barcelona.

A les 13:31 hores l’empresa ha informat al CECAT que s'havia produït un vessament d’un producte corrosiu, Amines Líquides Corrosives (ONU 2735 ), durant les maniobres de descarrega d’un camió cisterna.

A conseqüència del vessament dos treballadors han hagut de ser atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que ha desplaçat dues ambulàncies. Els dos treballadors han estat traslladats a l’hospital de Bellvitge en estat lleu on se’ls acabarà de valorar.

Tot i que s’ha avisat als Bombers de Barcelona i als Mossos d’Esquadra, l’empresa ha activat el seu Pla d’Autoprotecció (PAUI i ha informat que només hi havia afectació a l’interior de la indústria i que no els calia ajuda externa per controlar el vessament. Seguint els protocols PAU de la indústria, els mateixos treballadors s'han col·locat els equips de primera intervenció EPI, han acordonat la zona de l'accident i s’han encarregat de les tasques de contenció i control del vessament.

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el PLASEQCAT un cop l’empresa ha confirmat que la situació estava controlada i que ells mateixos s’encarregaven de la neteja i gestió dels residus.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia