Empresa i Treball

Fira de la Muntanya, a Vic

Empresa i Treball destina 2,5 milions d'euros a reforçar la recuperació de l'activitat firal

query_builder   7 novembre 2022 11:00

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball destina 2,5 milions d'euros a reforçar la recuperació de l'activitat firal

  1. La nova convocatòria busca donar suport a un sector especialment castigat per les restriccions derivades de la Covid i garantir el seu retorn a la presencialitat
  2. Aquests ajuts es podran sol·licitar a partir del pròxim 9 de novembre i fins al dia 21 del mateix mes


El departament d’Empresa i Treball, per mitjà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), destina enguany 2,5 milions d’euros per a reforçar la recuperació de l’activitat firal. Es tracta d’una nova convocatòria dissenyada per a donar suport a un sector especialment castigat per les restriccions derivades de la Covid i garantir el seu retorn a la presencialitat, un dels grans objectius recollits en el Pla d’Acció de Comerç 2022-2025. El termini per a sol·licitar aquests ajuts s’obrirà el pròxim dimecres, 9 de novembre, a les 9 hores i es tancarà el 21 de novembre a les 14 hores.

Poden sol·licitar els ajuts les persones organitzadores d’activitats firals, és a dir iniciatives quetenen per objecte l'exposició de béns o l'oferta de serveis per a afavorir-ne el coneixement, la innovació i la difusió, promoure contactes i intercanvis comercials i apropar l'oferta de les diverses branques de l'activitat econòmica a la demanda. Per fer-ho, cal queestiguin inscrites en el Registre d’activitats firals de la Direcció general de Comerç i reuneixin les característiques establertes a l’article 40 de la Llei 18/2017, de l'1 d'agost, de comerç, serveis i fires

Fins a 60.000 euros per ajut

En concret, la convocatòria publicada avui reconeix dos àmbits d’actuació. El primer, engloba les persones o empreses organitzadores que hagin hagut de suspendre l’activitat havent realitzat ja alguna despesa, o que hagin realitzat l’activitat en qualsevol format (presencial, virtual o híbrid). En aquest cas, els ajuts podran ser de:

  1. Un màxim de 8.000 euros per a activitats firals de fins a 49 expositors.
  2. Un màxim de 15.000 euros per a activitats firals d’entre 50 i 100 expositors.
  3. Un màxim de 25.000 euros per a activitats firals de més de 100 expositors.

Si l’activitat firal ha estat suspesa o s’ha celebrat en format virtual o híbrid, la quantitat a percebre es determinarà en base als expositors previstos.

L’altre supòsit contemplat en la convocatòria agrupa els organitzadors firals amb recinte fix i cobert on se celebrin com a mínim dues activitats firals anuals. En aquest cas, els ajuts podran ser de:

Un màxim de 15.000 euros per a recintes de menys de 1.000 metres quadrats.

  1. Un màxim de 30.000 euros per a recintes d’entre 2.000 i 5.999 metres quadrats.
  2. Un màxim de 60.000 euros per a recintes d’entre 6.000 i 50.000 metres quadrats.

Les sol·licituds per accedir a aquests ajuts s’hauran de presentar a partir del pròxim dia 9 de novembre, omplint el model formalitzat que estarà disponible al web del CCAM, de Canal Empresa o del Departament d’Empresa i Treball. Els sol·licitants podran fer seguiment de l’estat de la seva sol·licitud a la seva àrea privada del Canal Empresa.


Segueix-nos a les xarxes _______________________________________

  1. Twitter:@empresacat | @treballcat| @ccamcat
  2. Facebook: Empresa | Treball | CCAM
  3. Linkedin: Empresa | Treball
  4. Youtube: Empresa | Treball
Empresa
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia