Economia i Hisenda

La consellera Mas Guix durant la interpel·lació

Consellera Mas Guix: "Els pressupostos del 2023 ens permetran comptar immediatament amb 3.000 milions d'euros més que l'any passat"

query_builder   8 novembre 2022 17:04

event_note Nota de premsa

Consellera Mas Guix: "Els pressupostos del 2023 ens permetran comptar immediatament amb 3.000 milions d'euros més que l'any passat"

  1. Fa una crida a “la responsabilitat, el compromís i els esforços compartits” de tots els grups parlamentaris, per arribar a un “acord favorable i necessari per al conjunt de la societat catalana”
  2. Assegura que “darrere de cada xifra i de cada partida pressupostària estem invertint en el millor actiu que té aquest país: la seva gent”


La consellera Mas Guix durant la interpel·lació al Parlament
La consellera Mas Guix durant la interpel·lació al Parlament
{"name":"2022/11/08/17/03/42698f73-a3da-4768-b5f7-dd2048f6e323.jpg","author":"Departament d'Economia i Hisenda","type":"0","location":"0","weight":88473}

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha insistit avui al Parlament que els pressupostos per al 2023 permetran a la Generalitat “aixecar el sostre d’inversió i despesa i comptar de forma immediata amb 3.000 milions d’euros més que el 2022”. Segons Mas Guix, els pressupostos “són l’eina més poderosa que té un govern per implantar transformacions i actuacions que serveixin per impulsar el creixement econòmic però, sobretot, per assegurar el benestar de tota la ciutadania”. És per això que ha qualificat d’“indispensable” disposar d’uns comptes actualitzats i ajustats a les necessitats que requereix el context econòmic actual, perquè “darrere de cada xifra i de cada partida pressupostària estem invertint en el millor actiu que té aquest país: la seva gent”, ha afirmat.

En aquest sentit, la consellera ha fet una “crida a la responsabilitat, el compromís i els esforços compartits” de tots els grups parlamentaris per arribar a un “acord favorable i necessari per al conjunt de la societat catalana”. I s’ha mostrat confiada a poder-ho fer, a la vegada que ha manifestat un cert escepticisme: “Em costaria d’entendre que els grups que han estat partícips dels seus fonaments, ara se’n desentenguin”. Mas Guix ha fet aquestes declaracions durant una resposta a una interpel·lació a la Cambra catalana .

Evitar les rebaixes generalitzades d’impostos

En una segona interpel·lació en matèria de fiscalitat, la consellera ha assegurat que davant l’escenari econòmic actual, l’objectiu del Govern català és millorar i augmentar la capacitat fiscal de la Generalitat, “per dur a terme les polítiques públiques que Catalunya necessita”. Per a Mas Guix, ara “no és el moment per fer rebaixes d’impostos generalitzades que impliquin reduir el serveis públics”, en línia amb el que defensen organismes internacionals com l’FMI, l’OCDE o la Comissió Europea, “perquè beneficien ben poc i a uns pocs, que no acostumen a ser els més vulnerables”.

Segons ha explicat la màxima responsable de les finances públiques de la Generalitat, l’envelliment de la població, el canvi climàtic i les tensions geopolítiques comportaran un augment estructural de la inversió i de la despesa pública en àmbits com el de salut o la política industrial, entre d’altres. “És des de l’esforç públic en la despesa, i en la seva revisió contínua, que més podrem ajudar la nostra societat a avançar i a corregir desigualtats” i d’aquesta manera “podrem empènyer cap a la transformació del model productiu alhora que reforcem els pilars de l’estat del benestar” ha conclòs la consellera.

2  

Imatges

La consellera Mas Guix durant la interpel·lació (I)

La consellera Mas Guix durant la interpel·lació (I) 880977

La consellera Mas Guix durant la interpel·lació (II)

La consellera Mas Guix durant la interpel·lació (II) 623158

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 63442

Fiscalitat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia