Palau Robert

Imatge Gràfica exposició

Obertura de l'exposició al públic el 16 de novembre, a la Sala 1

180 anys d'alta costura al Palau Robert

query_builder   10 novembre 2022 09:46

event_note Nota de premsa

Obertura de l'exposició al públic el 16 de novembre, a la Sala 1

180 anys d'alta costura al Palau Robert

“Santa Eulàlia. 180 anys de moda” està promoguda per Santa Eulàlia i la Direcció General de Difusió


Inauguració el dia 15 de novembre a les 18 hores al vestíbul del Palau Robert. Està prevista la presència del secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Oriol Duran, la directora general de Difusió, Eva Pomares, i el president de Santa Eulàlia, Luis Sans.

Convocatòria de premsa el 15 de novembre de 10 a 12 hores; amb la presència del comissari de l'exposició, Josep Casamartina, el director artístic, Nacho Alegre, i Luis Sans.

Per una millor atenció als mitjans, és necessari confirmar l'assistència a sandra.iglesias@gencat.cat

Aquesta exposició és una commemoració dels 180 anys d’història de l’emblemàtica botiga de moda i luxe Santa Eulàlia, i ofereix un recorregut a partir del 1930 fins al 1990, època on Barcelona es va establir com a líder en creació de moda.

La nova proposta del Palau Robert està comissariada per l’historiador de moda, Josep Casamartina. L’exposició ens mostrarà l’activitat, història, i trajectòria del conegut establiment de moda Santa Eulàlia, un dels establiments més reconeguts de la ciutat per la seva presència a la part alta del Passeig de Gràcia, situada a poc més de 150 metres del centre expositiu.

El comissari, Josep Casamartina, és un reconegut i prestigiós historiador d’art especialitzat en la història de moda; i ens explica que l’exposició estarà distribuïda a partir de les tipologies de ‘Carrer i dia’, ‘Còctel’, ‘Nit’, ‘Posades de llarg’ i ‘Núvia’”. La direcció de l’escenografia, muntatge i disseny ha anat a càrrec de l’expert Nacho Alegre.

A aquesta exposició, titulada “Santa Eulàlia. 180 anys de moda”, el visitant coneixerà el luxós món de l’alta costura del segle XX gràcies a quatre espais dedicats a l’època daurada de la moda. Alguns dels vestits i barrets exposats vindran del propi arxiu de l’establiment, i d’entitats culturals com el Museu del Disseny de Barcelona, el Museo del Traje de Madrid, o el Museu Tèxtil de Terrassa.

La commemoració coincideix amb el 25è aniversari d’activitat del Palau Robert com a centre informatiu i divulgatiu de la Generalitat de Catalunya, adscrit a la Direcció General de Difusió del Departament de la Presidència.


Els 180 anys de Santa Eulàlia

Fundada en el 1843 al Pla de la Boqueria, Santa Eulàlia ha estat una de les tendes i ateliers més importants de la ciutat. La botiga es va consolidar com un altaveu a les últimes tendències que apareixien al món de la moda.

Per això, s’ha proposat fer una mostra de la seva història per celebrar els anys de treball dedicat a venta i difusió de l’alta costura. Santa Eulàlia va ser qui va organitzar la primera desfilada de moda a Barcelona al 1926, presentant una nova fórmula de presentació de tendències.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia