Interior

Foto

El calendari solidari 2023 de Mossos d'Esquadra fa un reconeixement a la tasca diària dels agents que treballen a Seguretat ciutadana

query_builder   11 novembre 2022 14:04

event_note Nota de premsa

El calendari solidari 2023 de Mossos d'Esquadra fa un reconeixement a la tasca diària dels agents que treballen a Seguretat ciutadana

Foto{"name":"2022/11/11/13/59/98438228-6704-43c5-a2f5-53334def3740.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":323423}


Enguany, els beneficis es destinaran a la Fundació Mossos d’Esquadra, que serviran per promoure projectes per la seguretat i la prevenció i per la protecció social a les famílies dels mossos i mosses


El conseller Elena ha assegurat que el calendari “és una mostra de l’essència del què són els Mossos d’Esquadra que treballen des de la proximitat per prevenir i ajudar


El calendari es pot adquirir per 5 euros a diferents punts d’adquisició distribuïts per tot Catalunya


El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, acompanyat del director general de la Policia, Pere Ferrer i Sastre, i el comissari en cap del cos de Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent i Peña, han encapçalat, al Palau de Pedralbes, l’acte de presentació del calendari solidari 2023 de Mossos d’Esquadra.

L’edició d’aquest any vol fer un reconeixement a la tasca diària de tots els mossos i mosses que treballen a Seguretat ciutadana. Les fotografies han estat realitzades durant el servei, i volen mostrar el compromís i la professionalitat del dia a dia de les persones que treballen a la Policia de la Generalitat -Mossos d’Esquadra.

En la presentació, el conseller ha dit que aquest calendari “és una mostra de l’essència del què són els Mossos d’Esquadra que treballen per a prevenir, i ajudar”. “Això es fa, no només des de la professionalitat sinó des d’una vocació de servei, que és increïble”, ha destacat.

En aquest sentit, Elena ha explicat que “l’essència del cos és espectacular i inigualable, els Mossos d’Esquadra treballen per a garantir els drets i llibertats de les persones, sobretot de les més vulnerables, que ho som tots”. És un orgull ser el màxim responsable de la conselleria d’Interior on hi treballen i hi serveixen els cossos de seguretat i d’emergències i les unitats de seguretat ciutadana” ha afirmat.

Alhora, el conseller d’Interior ha posat en valor que “darrere d’aquest treball silenciós i discret, hi ha l’essència i el compromís del cos de mossos d’esquadra, treballant des de la proximitat”.

Per la seva banda, el director general de la Policia, Pere Ferrer, ha afirmat que “després de 10 anys dediquem aquest calendari a seguretat ciutadana, a la nostra base. Seguretat ciutadana és proximitat, és territori”. Ferrer també ha explicat que “aquest any el calendari servirà per recollir fons per la Fundació que treballa per la protecció social dels membres del cos de Mossos d'Esquadra, els posa al centre i dona suport a les famílies perquè el país està en deute amb els mossos i les mosses i les seves famílies i ara amb la Fundació es farà aquest retorn”.

El comissari en cap del Cos, Eduard Sallent, ha destacat que “avui és un dia important, un dia assenyalat perquè posem en valor el que som com a persones i com a institució”. Sallent ha posat de relleu que “aquest calendari ens marca qui som. Hi surt la vocació de servei sense la qual no ens sentiríem realitzats per servir a qui més ho necessita en cada moment”.

El comissari també ha subratllat que el calendari “reprodueix els valors dels mossos i mosses que feu aquesta feina amb estima, amb humilitat i de manera anònima, sense protagonisme”. “Teniu el reconeixement de la gent a la qual serviu i els de dalt, els comandaments quehi som per ajudar-vos; sou els qui feu que la ciutadania valori la nostra feina”, ha dit.

Durant els parlaments també ha intervingut, Llibertat Alcón, una mossa destinada a la unitat de Seguretat Ciutadana que ha destacat que “estem orgullosos i orgulloses de pertànyer all la Unitat més gran dels cos i de ser reconeguts per la ciutadania”. “A Seguretat Ciutadana estem al servei del ciutadà amb vocació i dedicació completa, som un servei de 24 hores, 7 dies a la setmana, 365 dies l'any, un servei que no dorm, no descansa i que vetlla per la seguretat de tothom sense distincions”, ha insistit.

Finalment, el caporal Josep Planiol, jubilat per malaltia, ha destacat la necessitat que existeixi la Fundació perquè “les famílies i els mateixos mossos en cas de necessitat puguem rebre suport de l'organització i no quedem desprotegits” i ha encoratjat a adquirir el calendari aprofitant les properes festes de Nadal.

Els encarregats de realitzar les fotografies han estat un mosso i una mossa que durant diversos dies s’han desplaçat per tot el territori per captar a través de la càmera el treball dels seus companys. Les fotografies mostren els agents en diferents situacions que es troben en el seu dia a dia, com agafar una denúncia, patrullar, assessorar o mediar amb la ciutadania, vigilar edificis, resoldre conflictes, entre altres funcions.

En aquesta edició els beneficis obtinguts aniran destinats íntegrament a la Fundació Mossos d’Esquadra (www.fundaciomossos.cat), que té com a objectiu principal fomentar i difondre la cultura de la prevenció i seguretat, i la protecció social dels membres del cos i els seus familiars. La Fundació és una entitat solidària, assistencial i d’assessorament que vol treballar per una societat millor i ser una referència en la construcció d’un futur més segur per a les persones.

Enguany, s’han editat 20.000 exemplars i es pot adquirir per 5 euros a diferents punts d’adquisició distribuïts per tot Catalunya (en breu al web mossos.gencat.cat es podrà consultar el llistat de punts de venda). En el donatiu de 5 euros s'hi inclou el calendari de paret, el de sobretaula i els adhesius.

Recaptació Calendaris solidaris anteriors

En les nou edicions anteriors, d’aquesta iniciativa solidària, s’han obtingut més de mig milió d´euros (541.707€) que s’han destinat a projectes i teràpies adreçades a la millora de la qualitat de vida de persones afectades per la malaltia de l’Alzheimer i del càncer infantil. S’ha col·laborat amb l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya / AFANOC - La Casa dels Xuklis, amb la Federació d'Associacions de familiars d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC) i, altres associacions i entitats que col·laboren per fer front a diferents malalties. L’edició del 2021, amb 78.000 euros, ha sigut la que ha tingut fins ara una major recaptació.





El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia