Protecció Civil

PLUGES

Protecció Civil de la Generalitat activa l'alerta de l'INUNCAT per observació de pluja intensa a la zona dels Ports

query_builder   11 novembre 2022 20:44

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat activa l'alerta de l'INUNCAT per observació de pluja intensa a la zona dels Ports

  1. El Servei Meteorològic de Catalunya SMC ha informat que la intensitat de pluja ha superat els 40 l/m2 en 30 minuts
  2. Les precipitacions més intenses han d’afectar les comarques de la Terra Alta, Montsià i Baix Ebre
  3. Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania evitar apropar-se, tant a peu o amb cotxe, a les zones inundables i limitar al màxim la mobilitat mentre duri l’episodi més intens

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest tarda l’alerta del Pla INUNCAT per un avís d’observació per intensitat de pluja torrencial, amb superació del llindar dels 40 l/m² en 30 minuts, a la zona dels Ports. L’episodi es preveu que afecti les comarques de la Terra Alta, Montsià i Baix Ebre. En aquesta zona els xàfecs intensos aniran acompanyats de fortes ratxes de vent.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa que han registrat 43,4 l/m² en 30 minuts a l'estació dels Ports.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions 

Trobareu tots els consells per pluges al web interior.gencat.cat i podeu fer seguiment de les incidències i evolució de l’episodi al compte de twitter, facebook i instagram @emergenciescat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia