Mossos d'Esquadra

Miniatura

Els Mossos d'Esquadra detenen el presumpte autor d'una temptativa d'homicidi per motius homòfobs a Barcelona

query_builder   15 novembre 2022 07:34

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen el presumpte autor d'una temptativa d'homicidi per motius homòfobs a Barcelona

· Després de proferir insults homòfobs a la víctima, la va immobilitzar per darrere i li va fer dos talls profunds al coll

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació (UCDOD), de la Comissaria General d’Informació, van detenir el passat 10 de novembre, un home de 40 anys, com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi dolós en grau de temptativa i un delicte d’amenaces.

La investigació es va iniciar el passat 4 de novembre, quan la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació va tenir coneixement de l'existència d'una agressió homòfoba al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, amb l’única motivació de l’orientació sexual de la víctima. Segons el denunciant, l’agressor el va insultar per la seva condició sexual i, tot seguit, el va immobilitzar per l’esquena i li va fer dos talls profunds al coll amb un objecte afilat i punxant.

La víctima va ser trasllada a l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona amb lesions greus al coll que van requerir diversos punts de sutura. Posteriorment, la víctima va sol·licitar en declaració policial una ordre de protecció vers la persona detinguda, ja que l’agressor també l’havia amenaçat de mort.

Finalment, el passat 10 de novembre la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació, encarregada d’aquest tipus d’investigacions greus, va detenir el presumpte autor dels fets a Barcelona.

El detingut va passar dissabte 12 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció número 22 de Barcelona, el qual va decretar ingrés a presó.

La investigació dels delictes d’odi i discriminació, en aquest cas per motius d’homofòbia, són considerats d’especial rellevància per la Comissaria General d’Informació.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 15 de novembre de 2022


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia