Drets Socials

una persona amb cadira de rodes

Drets Socials destina 4M€ a 87 ens locals per a millorar l'accessibilitat als espais físics i serveis virtuals d'atenció ciutadana

query_builder   15 novembre 2022 09:42

event_note Nota de premsa

Drets Socials destina 4M€ a 87 ens locals per a millorar l'accessibilitat als espais físics i serveis virtuals d'atenció ciutadana

Es tracta d’una de les línies del fons Next Generation EU que impulsa el Departament per reconèixer i garantir els drets de les persones amb discapacitat i la seva integració plena en tots els àmbits

Drets Socials ha publicat la proposta de resolució de la convocatòria de subvencions adreçada a ens locals per a dur a terme projectes que millorin l’accessibilitat als espais d’atenció ciutadana, tant físics com telemàtics. Concretament, el Departament destinarà, fins el 2024, 3.921.000 euros del fons Next Generation EU a 86 municipis i 1 consell comarcal que han presentat sol·licituds en aquesta línia.

La inversió servirà per dur a terme actuacions en matèria d’accessibilitat i de supressió de barreres físiques i sensorials en edificis de titularitat municipal. També es finançaran accions de millora en l’accessibilitat comunicativa de llocs web i aplicacions mòbils que els ens locals posen a disposició de la ciutadania per fer tràmits o consultes.

Es tracta de la primera línia que el Departament resol de les 6 que formen part la convocatòria de subvencions Next Generation EU per accelerar la transformació de l’atenció social al país. Amb una dotació global de 153M€, aquesta convocatòria que impulsa Drets Socials s’adreça a ens locals, entitats, universitats i centres de recerca, empreses i agents socioeconòmics que treballen en l’àmbit de les polítiques socials. A banda de la promoció de l’accessibilitat, mitjançant les diverses línies de subvenció també es finançaran la construcció i la remodelació d’equipaments, la implementació de projectes tecnològics o iniciatives d’innovació social, entre d’altres.

Distribució dels fons per a millorar l’accessibilitat

La distribució territorial d’aquests fons serà la següent:

404.000 euros per a 8 municipis de l’Alt Pirineu i Aran: Bolvir, Coll de Nargó, Gavet de la Conca, Lladorre, Meranges, Rialp, la Seu d’Urgell i Tremp.

1.024.000 euros per a 19 localitats de Barcelona: Aiguafreda, Alella, Caldes d’Estrac, Castellar del Vallès, Castellvi de Rosanes, Gavà, Masnou, Mollet del Vallès, Montornès del Vallès, Pallejà, Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Viladecans i Vilanova del Vallès.

614.000 euros per a 14 municipis de les comarques centrals: Calaf, Cardona, Castellbell i el Vilar, Centelles, Gironella, Manresa, Montesquiu, Navàs, Olvan, Sagàs, Seva, Vilada, Viladrau i Viver i Serrateix.

582.000 euros per a 13 localitats gironines: Agullana, Amer, Bàscara, Cassà de la Selva, Castell-Platja d’Aro, Figueres, Girona, Maçanet de la Selva, Olot, Riells i Viabrea, Sant Joan de les Abadesses, Susqueda i Torroella de Montgrí.

682.000 euros per a 18 municipis de Lleida: Àger, Albesa, Agramunt, Arbeca, les Avellanes i Santa Linya, les Borges Blanques, Castelló de Farfanya, Ciutadilla, Guissona, Lleida, Preixens, Seròs, Sidamon, Tàrrega, Torres de Segre, Vila de Menàrguens, Vilanova de Bellpuig i Vinaixa

227.000 euros per al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i 5 localitats de la vegueria del Penedès: Cunit, Igualada, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Margarida de Montbui i Santa Margarida i els Monjos.

130.000 euros destinats a 4 municipis de Tarragona: Mont-roig del Camp, Torredembarra, Vila-rodona i Vilaseca.

258.000 euros per 5 localitats de les comarques de l’Ebre: Caseres, Flix, Horta de Sant Joan, Tortosa i Ulldecona.

Logotips Next Generation{"name":"2022/11/15/09/46/4c0c2e85-3e44-4c08-86ea-3b6222332d8a.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":212944}


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia