Delegació a les Terres de l'Ebre

Sessió `Territoris, resiliència i oportunitats'

El Programa de Resiliència Urbana de l'ONU a les Terres de l'Ebre, a l'Smart City Expo World Congress

query_builder   16 novembre 2022 20:17

event_note Nota de premsa

El Programa de Resiliència Urbana de l'ONU a les Terres de l'Ebre, a l'Smart City Expo World Congress

  1. Albert Salvadó, delegat del Govern: “És una oportunitat i un reconeixement a l’estratègia que des del territori tenim de creixement de manera sostenible”


El Programa de Resiliència Urbana de l’ONU a les Terres de l’Ebre ha estat present a l’Smart City Expo World Congress. Dins de la programació d’actes a l’estand de la Generalitat de Catalunya aquest dimecres a la tarda ha tingut lloc la sessió ‘Territoris, resiliència i oportunitats. L’expertesa d’ONU-Habitat a les Terres de l’Ebre: la mesura de la resiliència pot esdevenir una eina de decisió per a fer front i pal·liar les conseqüències de les crisis climàtiques, socials i econòmiques d’un territori?’. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha participat, juntament amb Rosa Suriñach Frígola (ONU-Habitat) i el Dr. Nuno Caiola (Eurecat) en un diàleg moderat per la directora general d’Agenda i Renovació Urbana, Nel·la Saborit Esteve. La sessió ha estat introduïda per la directora general d’Acció Exterior, Anna Dotor Casals.


“És una oportunitat que les Terres de l’Ebre estem presents a l’Smart City World Congress per poder traslladar a diferents actors d’àmbit internacional el programa d’ONU-Hàbitat perquè pensem que és un reconeixement a l’estratègia que des del territori tenim de creixement de manera sostenible”, valora Salvadó.


Durant la sessió s’han abordat els principals reptes i aprenentatges que des d’ONU-Hàbitat es volen assolir amb la implementació del projecte, de quina manera pot contribuir a mitigar l’impacte dels fenòmens i crisis derivades del canvi climàtic la monitorització dels indicadors de resiliència a un territori, així com els principals riscos de les Terres de l’Ebre en aquest moment i què s’espera del procés des de les Terres de l’Ebre.


Les Terres de l’Ebre ha sigut el territori escollit per a la prova pilot que ONU-Hàbitat vol impulsar per adaptar el seu Programa Global de Resiliència urbana a territoris extensos i no només a ciutats, com s’ha fet fins ara. Aquest programa de Nacions Unides ajuda les ciutats, i ara als territoris, a augmentar la seva resiliència diagnosticant l'estat del seu sistema urbà davant els reptes territorials, econòmics i socials; impulsant accions, i construint coneixement conjunt amb el territori per a la formulació de polítiques.


Smart City Expo World Congress és el principal esdeveniment internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzat per Fira de Barcelona i que reuneix del 15 al 17 de novembre l’ecosistema d’innovació urbana per traçar un pla per a un planeta urbanitzat més sostenible i habitable, amb més de 800 expositors, 700 ciutats i regions i 400 líders internacionals. La Generalitat de Catalunya hi és present amb un estand propi, que porta el lema ‘Catalunya 2050, tu dibuixes el nostre futur’, des d’on està donant a conèixer l’Agenda catalana de pobles i ciutats, que s’inspira en la Nova Agenda Urbana aprovada per ONU-Hàbitat.






16 novembre 2022



1  

Imatges

El Programa de Resiliència Urbana de l¿ONU a les Terres de l¿Ebre ha estat present a l¿Smart City Expo World Congress.

El Programa de Resiliència Urbana de l¿ONU a les Terres de l¿Ebre ha estat present a l¿Smart City Expo World Congress. 4728944

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia