Bombers

Els Bombers de la Generalitat han fet el rescat d'un escalador mort en un accident a Odèn

query_builder   19 novembre 2022 13:20

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat han fet el rescat d'un escalador mort en un accident a Odèn

  1. El GRAE ha fet tres serveis més, al llarg del matí, i treballa en un parell de recerques; a Sant Llorenç de Morunys i a Rupit i Pruit

El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat ha fet aquest matí el rescat d’un escalador que ha perdut la vida a Odèn (Solsonès). L’avís ha entrat a les 11.10h. L’home havia caigut mentre escalava la paret de la Batalla per la via dels Escaladors Bucòlics. Un cop alertats, els Bombers de la Generalitat s’hi han desplaçat amb un parell de dotacions terrestres i un helicòpter, en què hi anava la dotació conjunta de rescat del GRAE i el personal sanitari del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Quan han accedit a la zona on havia caigut l’escalador, el personal sanitari li ha fet la maniobres de reanimació, però sense èxit.

Rescat d’un motorista accidentat al Pla de Manlleu

El GRAE també està treballant en tres servei més, aquest matí. A les 10.10h s’ha activat per fer el rescat d’un motorista accidentat en una pista forestal de difícil accés per una ambulància, al Pla de Manlleu (Alt Camp). L’home ja ha estat rescatat. Un cop se li ha fet la primera atenció sanitària, ha estat carregat en l’helicòpter i traslladat al punt en què ja s’esperava l’ambulància del SEM perquè l’evacués a un centre sanitari. La víctima tenia contusions al tòrax, a les cames i en un canell. En aquest servei, a més de l’helicòpter amb el GRAE i el personal del SEM, també s’han activat tres dotacions terrestres de suport.

Excursionista accidentada a Mura

A Mura (Bages), i alertats a les 11.39h, el GRAE ha rescatat una excursionista de 64 anys que havia caigut a la zona de Cal Miqueló. Un cop se li ha fet la primera atenció mèdica, la dona ha estat carregada a l’helicòpter, que l’ha traslladada al camp de futbol, on ja s’esperava l’ambulància del SEM. En aquest servei, a més de l’helicòpter amb GRAE i SEM, també s’ha activat una dotació terrestre de suport.

Rescat de tres escaladors a Rupit

Finalment, a Rupit, s’està preparant el rescat de tres escaladors que ja no poden continuar fent ràpel degut a un problema amb la corda i han quedat penjats a uns 40 metres d’altura al Salt de Sallent. Totes les persones estan il·leses. El servei l’atendrà l’helicòpter dels Bombers, amb unitat mixta formada pel personal GRAE i el sanitari del SEM.

Dues recerques actives

Els Bombers de la Generalitat estan treballant en un parell de recerques, aquest matí. Per una banda, continua el servei de l’home perdut a Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès. La recerca va començar dijous passat a les 15.23h. L’home, de 78 anys, havia sortit al matí a passejar pels voltants del santuari de la Mare de Déu de Lord i se’l va trobar a faltar passat el migdia. Ara mateix, al lloc, hi ha 14 dotacions terrestres i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat. A més del GRAE també hi ha gossos del Grup Caní de Recerca, i personal voluntari que col·labora en el servei sota la coordinació dels Bombers.

Finalment, també s’està fent la recerca d’un altre home perdut, en aquest cas a Rupit i Pruit. La recerca es va obrir anit, a les 20.03h. Es tracta d’un home de 42 anys que hauria sortit a fer una travessa als voltants del castell de Rupit i de qui no se’n notícies des d’ahir al migdia. Només se n’ha localitzat el vehicle, aparcat al casc antic de Rupit. En aquests moments hi ha 13 dotacions terrestre i un helicòpter dels Bombers. Entre aquestes dotacions també hi ha el Grup Caní de Recerca. Diversos voluntaris, coordinats pels Bombers, també col·laboren en la recerca.

Cerdanyola del Vallès, 19 de novembre de 2022

13.20 hores

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia