President

20è aniversari de la Fundació Ernest Lluch

President Aragonès: "La figura d'Ernest Lluch ens esperona a aprofundir en el valor del diàleg i trobar punts d'entesa"

query_builder   19 novembre 2022 15:31

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La figura d'Ernest Lluch ens esperona a aprofundir en el valor del diàleg i trobar punts d'entesa"

  1. El cap del Govern defensa que “dialogar no comporta renunciar als teus plantejaments” sinó “treballar per trobar punts en comú i d’espais compartits”
  2. Pere Aragonès ha clos aquest migdia, a Vilassar de Mar, la commemoració del 20è aniversari de la Fundació Ernest Lluch
20è aniversari de la Fundació Ernest Lluch{"name":"2022/11/19/15/28/fcc65d2a-ef76-4ced-842c-b68a48463c8b.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":1677537}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha defensat aquest migdia, amb motiu del 20è aniversari de la Fundació Ernest Lluch, la figura d’aquest polític assassinat per ETA, que va ser, ha dit, “un gran defensor del diàleg, fins i tot en unes condicions molt adverses”. Per a Aragonès, el llegat de Lluch “ens esperona a seguir trobant camins d’entesa”, perquè “en una societat plural i en un món divers com l’actual, negociar i treballar per possibles acords té més sentit que mai”. “El diàleg no comporta la renúncia als teus plantejaments”, sinó que “els canvia i els millora”, ha reblat.

Pere Aragonès ha insistit en què “el valor del diàleg és un dels eixos centrals de l’agenda política a casa nostra” i ha reivindicat que aquest valor “té més sentit quan es dona entre persones que són oponents i tenen visions diferents i treballen per trobar punts en comú, punts de consens i punts d’espai compartits”.

En el decurs de la seva intervenció en aquest acte que ha tingut lloc a la seu de la fundació a Vilassar de Mar, el president de la Generalitat ha agraït la tasca de la Fundació en aquests 20 anys, tant per “preservar la memòria de la persona” com també “el llegat intel·lectual, polític i ciutadà” d’Ernest Lluch. Pere Aragonès s’ha referit també a la tasca “ingent” d’aquesta entitat, tant en l’àmbit acadèmic i de recerca científica, com en aquelles activitats orientades a la ciutadania.

El cap del Govern ha recordat també que Ernest Lluch va ser “pioner” en obrir una línia de treball en el pensament econòmic i en les relacions econòmiques entre Catalunya i el País Valencià, i ha reivindicat les aportacions del polític socialista com a historiador i com a expert en l’àmbit de la salut.


2  

Imatges

Intervenció del president

Intervenció del president 1677537

Visita a la Fundació

Visita a la Fundació 1824025

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia