Mossos d'Esquadra

objectes per la realització del ritual

Els Mossos d'Esquadra denuncien dues persones que volien sacrificar animals per realitzar un ritual religiós a l'Alt Penedès

query_builder   21 novembre 2022 09:52

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra denuncien dues persones que volien sacrificar animals per realitzar un ritual religiós a l'Alt Penedès

· Els agents van localitzar un vehicle a les proximitats del riu Foix amb dues gallines i un gall al seu interior conjuntament amb altres elements que van aixecar les seves sospites que es podria tractar d’un ritual de santeria


Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Metropolitana Sud van denunciar, diumenge 13 de novembre, un home i una dona de 65 anys, per la Llei de Protecció dels animals.

Els fets van succeir el mateix dia, cap a les 10 hores, quan agents de la Unitat Regional de Medi Ambient estaven realitzant un patrullatge de prevenció a les proximitats del riu Foix, al municipi de Castellet i la Gornal, un lloc on amb anterioritat els agents havien localitzat gallines sacrificades presumptament en la celebració d’algun tipus de ritual.

Els agents van localitzar al lloc un vehicle amb dues persones al seu interior i van comprovar que al maleter transportaven dues gallines i un gall vius a l’interior de dues bosses de ràfia. Així mateix, també portaven un recipient de ceràmica amb pedres, paranys i elements de bijuteria i una carbassa tallada en dues parts els quals es fan servir habitualment en rituals de sacrifici animals.

Aquest conjunt d’evidències va aixecar les sospites dels agents que es podria tractar d’algun tipus de ritual religiós, com podria ser la santeria i que aquests animals anaven a ser sacrificats.

Per aquest motiu els agents van identificar i denunciar administrativament les dues persones, un home i una dona, per la Llei de Protecció dels animals.

Finalment, es va comissar els animals i es van traslladar a un centre de recuperació.

Cal recordar que la Llei de Protecció d’animals prohibeix el sacrifici, excepte per causes justificades i sempre amb control veterinari.

Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 21 de novembre de 2022

3  

Imatges

imatge 1

imatge 1 5354223

imatge 2

imatge 2 3120714

imatge 3

imatge 3 4356314

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia