Protecció Civil

consells vent

Protecció Civil: Incidències de l'Alerta del pla VENTCAT

query_builder   22 novembre 2022 10:53

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Incidències de l'Alerta del pla VENTCAT

  1. A moltes zones del país s’han superat els 72 km/h, i al sud i alta muntanya més de 100 km/h
  2. El vent afecta de forma general tot el país i especialment les comarques del litoral i prelitoral central i sud
  3. Protecció Civil insisteix en extremar sobretot les precaucions en la conducció i en totes les activitats a l’aire lliure
  4. El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 112 trucades per vent fins a les 10 hores


Protecció Civilde la Generalitat manté activada la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT per l’episodi de fort vent que es va iniciar ahir i que és especialment intens avui a bona part del territori.

Segons l’SMC, l’afectació del vent avui dimarts és general i el vent del nord i oest bufa amb ratxes fortes i algunes molt fortes a diferents punts del territori, en especial a l'Alt Empordà i meitat sud del país.

La previsió indica que continuarà bufant al llarg d'aquest matí, si bé a partir del migdia afluixarà sensiblement.

Algunes de les ratxes més intenses i destacades s’han donat a: Portbou (134 km/h); Font-rubí (111); Mas de Barberans (110); El Perelló (104); Mont-roig del Camp (103); Constantí (81) i Alcanar (73), entre altres.


Incidències pel vent

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 10 hores un total de 112 trucades per 95 incidents a causa del fort vent.

Les comarques amb més trucades han estat el Barcelonès (41), el Baix Camp (15), el Tarragonès (9) i el Baix Llobregat (9). Els municipis amb més trucades han estat Barcelona (39); Reus (8) i Calafell (6).

Els Bombers de la Generalitat, entre les 20.00 hores d'ahir i les 10.00 hores del matí, han atès 69 avisos relacionats amb el vent. La majoria d'incidències han estat per retirar arbres o branques caigudes, elements inestables de façanes i també per revisar pals i cablejat elèctric.

Per regions d'emergències:

  1. R.E. de Tarragona: 28
  2. R.E Metropolitana Sud: 18
  3. R.E. Metropolitana Nord: 10
  4. R.E. de les Terres de l'Ebre: 8
  5. R.E. Centre: 2
  6. R.E. de Girona: 2
  7. R.E. de Lleida: 1


El Servei Català de Trànsit ha informat que aquest matí hi ha hagut un camió bolcat a l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant per un fort cop de vent. En aquests moments la circulació ja s’ha normalitzat a la zona.

Una quinzena de municipis també han comunicat al CECAT de Protecció Civil que han posat en prealerta o alerta els seus plans d’emergències municipals per vent.

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també a nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.



1  

Imatges

trucades al 112 per vent

trucades al 112 per vent 70183

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia