Empresa i Treball

Es preveu que es puguin realitzar uns 500 contractes a joves menors de 30 anys

Empresa i Treball obre nova convocatòria del programa 'Primera experiència professional a les administracions públiques' que s'amplia a les corporacions locals i les universitats

query_builder   22 novembre 2022 15:30

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball obre nova convocatòria del programa 'Primera experiència professional a les administracions públiques' que s'amplia a les corporacions locals i les universitats

  1. Enguany s’hi destinarà un pressupost de més de 13 milions d’euros
  2. Es preveu que es puguin realitzar uns 500 contractes a joves menors de 30 anys.
  3. El termini de presentació de les sol·licituds s’inicia avui i s’allarga fins al 14 de desembre.


El Departament d’Empresa i Treball, per mitjà del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), posa en marxa la segona edició del programa ‘Primera experiència professional a les administracions públiques’. Davant la bona acollida de la primera edició, enguany s’ha ampliat el ventall d’entitats que poden beneficar-se de la subvenció. S’hi podran presentar [1]:

·Òrgans de l’administració de la Generalitat de Catalunya i els seus organismes públics vinculats,

  1. Entitats del sector públic de la Generalitat de Catalunya entre les quals s’inclouen les entitats del sector públic institucional i les universitats públiques del sistema universitari de Catalunya,
  2. Les corporacions locals catalanes (ajuntaments, consells comarcals, diputacions, pedanies, entre d’altres).

Aquesta nova convocatòria compta amb un pressupost de 13.042.339 d’euros, finançats amb fons del Pla estatal de recuperació, transformació i resiliència, els Next Generation, concretament els MRR. Amb l’ampliació d’entitats que poden beneficiar-se del programa el pressupost es dividirà en dues parts, destinant 6,5M€ a l’administració i les entitats del sector públic de la Generalitat de Catalunya (inclou universitats) i la resta, a les corporacions locals catalanes.

El programa Primera experiència subvencionarà la contractació de persones joves desocupades durant 12 mesos a diferents organismes públics. Es preveu que uns 500 joves es beneficiaran del programa i podran tenir la seva primera experiència laboral a les administracions públiques.

L’objectiu és que les persones desocupades d’entre 16 i 29 anys, les més afectades per l’atur, puguin adquirir competències softi habilitats socials i professionals (empatia, creativitat, dots de lideratge entre d’altres) durant la seva primera experiència laboral. A les persones seleccionades se’ls oferirà un contracte de treball en modalitat de pràctiques i podran desenvolupar les seves competències en tasques vinculades amb la transició ecològica i l’economia verda, la digitalització de serveis, la cohesió social així com el desenvolupament local rural.

Les persones contractades, hauran d’estar inscrites al SOC com a demandants d’ocupació. A més, per poder formalitzar un contracte de pràctiques hauran d’acreditarque disposen d’un títol universitari, de formació professional de grau mitjà, superior o equivalent o un certificat de professionalitat.Per a aquesta convocatòria es considera col·lectiu preferent les persones amb un grau reconegut de discapacitat igual o superior al 33%.

Les oficines de treball participaran activament en la selecció de persones candidates facilitant a les entitats contractants una relació de perfils candidats per a ocupar cada lloc de treball.

El termini de presentació de les sol·licituds s’inicia avui fins al 14 de desembre. Els contractes hauran de finalitzar el 30 de març de 2024.

Balanç de la primera convocatòria

La primera edició del programa va tenir molt bona acollida entre les personesjoves i es van poder tancar 570 contractes arreu de Catalunyaen diferents departaments de la Generalitat. Alguns dels àmbits on s’estan duent a terme aquestes actuacions són: comunicació, estadística, recursos humans, geologia, informàtica, biodiversitat, telecomunicacions, gestió forestal entre d’altres.

En la primera edició, els contractes han estat de 10 mesos i finalitzaran el proper 27 de febrer de 2023.


[1] Es poden consultar les tipologies jurídiques de cada entitat sol·licitant a:

https://municat.gencat.cat/ca/Temes/els-ens-locals-de-catalunya/consulta-de-dades/

https://economia.gencat.cat/ca/ambits-actuacio/entitats-sector-public/registre_del_sector_public/

1  

Imatges

Amb aquest programa preveu que es puguin realitzar uns 500 contractes a joves menors de 30 anys

Amb aquest programa preveu que es puguin realitzar uns 500 contractes a joves menors de 30 anys 2287933

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia