Esport

sge

Tret de sortida a la temporada d'hivern de neu i gel 2022-23, un sector clau de dinamització econòmica i construcció d'una ciutadania saludable

query_builder   24 novembre 2022 15:17

event_note Nota de premsa

Tret de sortida a la temporada d'hivern de neu i gel 2022-23, un sector clau de dinamització econòmica i construcció d'una ciutadania saludable

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha presidit avui la presentació de la temporada d’hivern 2022-23, l’inici de la qual es preveu en els propers dies en algunes estacions del Pirineu. Durant l’acte, Anna Caula ha destacat que “som un país de neu i muntanya, una potència en un àmbit que projecta Catalunya al món”.

sge{"name":"2022/11/24/15/12/05624e6c-7bb8-4b34-92ff-0de909df7463.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":963488}

L’acte, celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona i organitzat per la Federació Catalana d’Esports Hivern (FCEH), amb la col·laboració d’Esportcat i l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), ha coincidit amb les primeres nevades al Pirineu, cosa que permetrà iniciar la temporada a diverses estacions d’esquí en els propers dies.

Anna Caula ha reivindicat “la força del sector” de la neu i el gel, i l’ha posat com a exemple del paper de l’esport i l’activitat física en la “construcció d’una ciutadania saludable”, un dels objectius que persegueix la recent declaració per part del Govern de l’esport i l’activitat física béns essencials i l’aprovació la creació de la Taula de l’Esport i de l’Activitat Física de Catalunya. Les dues iniciatives pretenen reforçar l’impacte positiu d’aquestes pràctiques en la millora de la qualitat de vida i la salut física i mental de les persones, i potenciar la importància del sector esportiu en el teixit econòmic i social del país, així com la seva aportació a la cohesió social.

Per la secretària general, “som un país de neu, de muntanya”, activitats que tenen un rol cabdal en la “dinamització econòmica a tot el territori i en la projecció de Catalunya al món” a través de l’organització d’esdeveniments “que porten gent de fora i aprenentatges, amb els quals ens enriquim”. D’altra banda, Anna Caula ha exposat l’èxit del programa Esport Blanc Escolar, impulsat pel Govern des del 2013, que el curs vinent reunirà 2.500 noies i nois de 61 escoles de tot el Pirineu, per “descobrir nous esports i nous entorns en un exemple d’educació 360 graus”. “Aquest projecte, emmarcat en el Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya 2012-2022, evidencia el que anomenem esport circular: l’esport base nodreix l’elit i a la vegada aquest és un mirall pels joves”, ha conclòs.

32 milions d’inversió per millorar les estacions catalanes

Per la seva banda, el president de la FCEH, David Samper, ha defensat el sector de la neu i el gel com a “motor de generació de riquesa i de llocs de treball al territori”, i ha anunciat que el 57% dels esportistes integrats en les estructures de les federacions estatals són catalans (amb més del 50% de dones), que al seu torn van obtenir el 56% de les medalles en els últims campionats estatals de neu disputats. Samper ha demanat un “esforç” per augmentar les llicències femenines, que actualment són un 40% i que han patit un descens, i ha destacat que la Federació Catalana “s’ha bolcat en la inclusió” mitjançant la celebració d’estades on esportistes de l’equip de tecnificació de la FECH i esportistes de l’equip Promeses Paralímpiques del Comitè Paralímpic Espanyol “han compartit l’esport i valors”.

Finalment, el president de l’ACEM, Aureli Bisbe, ha afirmat que la passada va ser la “millor temporada de la història” pel que fa a esquiadors i ingressos per les estacions catalanes i que aquestes s’estan recuperant econòmicament dels efectes de la Covid-19. Així, ha anunciat una inversió de 32 milions per part de les estacions d’hivern catalanes en remuntadors, pistes i millores en l’àmbit de l’energia i la sostenibilitat per a la nova temporada, i ha afegit que les reserves van a bon ritme.

Altres autoritats assistents a l’acte han estat Aleix Villatoro, director del Consell Català de l’Esport; Toni Segarra, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC); Antoni Sanmartí, director de FGC Turisme; May Peus, president de la Real Federación Española de Deportes de Invierno, i Frank González, president de la Federación Española de Deportes de Hielo, a banda de responsables d’estacions catalanes, entre d’altres.

2  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Albert Canalejo)

Fotografia de la presentació (Autor: Albert Canalejo) 963488

Fotografia de la intervenció d'Anna Caula (Autor: Albert Canalejo)

Fotografia de la intervenció d'Anna Caula (Autor: Albert Canalejo) 642383

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia