Incasòl

Emplaçament dels terrenys situats al carrer del Ripollès, 75-85, de Granollers.

L'INCASÒL promou habitatge assequible al barri del Lledoner de Granollers

query_builder   29 novembre 2022 12:55

event_note Nota de premsa

L'INCASÒL promou habitatge assequible al barri del Lledoner de Granollers

  1. L’Ajuntament de Granollers cedeix en dret de superfície a 75 anys a l’INCASÒL un solar del carrer Ripollès per a la construcció de 57 habitatges de lloguer assequible


La directora de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, Maria Sisternas, i l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, han signat el dret de superfície a 75 anys, prorrogable a 99 anys, d’un solar del barri del Lledoner que permetrà la construcció d’un edifici d’habitatges de lloguer assequible.

El consistori ha posat a disposició de l’INCASÒL els terrenys del carrer del Ripollès, 75-85, de Granollers (Vallès Oriental), que compten amb una superfície de 2.320m² de sòl i 7.004m2 de sostre, per a la promoció de 57 habitatges de lloguer assequible, les places d’aparcament corresponents i locals comercials en planta baixa. L’alcaldessa Alba Barnusell ha destacat que “fa mesos que treballem en aquest projecte i ara, per fi, és una realitat” i ha afegit que “treballem diferents línies per donar resposta a la demanda d’habitatge assequible a la ciutat. I ho fem a través de les aliances, amb la Generalitat, amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya, amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), amb projectes d’habitatge cooperatiu, i amb la captació d’habitatges buits de particulars i amb convenis amb entitats bancàries”.

Es preveu convocar el concurs per a la redacció de projectes arquitectònics a l’inici del 2023, posant ènfasi en que les propostes siguin ambientalment sostenibles, amb grans balcons i finestres, i d’una qualitat arquitectónica excel·lent. En aquesta línea, Maria Sisternas ha declarat que “l’INCASÒL alinea la seva activitat estratègica amb els principis de l’Agenda 2030 per a la transició energètica. En aquest sentit, convocarem un concurs de propostes arquitectòniques basat en l’excel·lència i les solucions constructives i energètiques sostenibles”.

El barri del Lledoner és l'àmbit de creixement residencial més recent desenvolupat a Granollers. Es troba situat a l'extrem nord del terme, en continuïtat amb la ciutat consolidada i connectant-la amb el gran parc del Lledoner, que ressegueix el riu de nord a sud. En els darrers 10 anys s'ha anant construint i completant l’ordenació prevista. És un barri viu i equipat amb una escola bressol, una escola d’Educació infantil i el Centre Cïvic Nord, entre d’altres equipaments.

L’INCASÒL impulsa la construcció d’habitatge destinat a lloguer assequible mitjançant el dret de superfície amb els ajuntaments amb l’objectiu de facilitar i augmentar la promoció d’edificis d’habitatge. Aquest dret de superfície atorga a l’INCASÒL la facultat de construir una edificació en terrenys propietat de l’ajuntament, de manera que puguin coexistir en el mateix solar dues propietats simultànies i completes: la propietat del sòl per part del consistori i la propietat de l’edificació per part de l’INCASÒL.

Programa de lloguer assequible

Des del 2017 el programa de lloguer assequible de l’INCASÒL actua en municipis amb una demanda contrastada i on el mercat requereix un sobreesforç al ciutadà per accedir a l’habitatge. Actualment l’INCASÒL té en marxa un total de 27 promocions, que sumen 1.188 habitatges i compten amb una inversió total de 161,30 milions d’euros. Durant el primer trimestre de 2023 és previst que es formalitzi la signatura de 10 convenis amb els Ajuntaments corresponents per a la seva incorporació al programa de lloguer, permetent així la construcció d’uns 500 habitatges més.



2  

Imatges

Imatge acte signatura

Imatge acte signatura 113061

Imatge dels terrenys

Imatge dels terrenys 479936

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 2403246

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia