Empresa i Treball

Beth Magre

Empresa i Treball, a través d'Avançsa, concedeix a Ray Electric Motors un préstec participatiu d'1,5 milions d'euros per impulsar el projecte

query_builder   30 novembre 2022 14:15

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball, a través d'Avançsa, concedeix a Ray Electric Motors un préstec participatiu d'1,5 milions d'euros per impulsar el projecte

  1. La companyia de motos elèctriques preveu crear 90llocs de treball i fabricar més de 10.000 unitats anuals en quatre anys
  2. Ho han anunciat el CEO de l’empresa, Iñigo Raventós Basagoiti, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant una visita a les seves instal·lacions


El departament d’Empresa i Treball, a través d’Avançsa (Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya), ha tancat un acord amb Ray Electric Motors per a la concessió d’un préstec participatiu d’1,5 milions d’euros que permetrà impulsar el creixement de la companyia. Ho han anunciat avui el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, la directora general d’Avançsa, Clàudia Canals Pérez, i el CEO de la companyia de motocicletes elèctriques premium, Iñigo Raventós Basagoiti, durant una visita a les instal·lacions de l’empresa.

El conseller Torrent ha destacat que “donem suport a un projecte d’alt valor estratègic, alineat amb els objectius del Govern i amb els reptes del país”. Així el titular d’Empresa i Treball ha afirmat que aquest projecte és “transformador, reforça l’objectiu de fer de Catalunya la referència de la mobilitat verda al sud d’Europa, aposta per la innovació com a valor diferencial per ser competitius i respon a l’objectiu de reindustrialitzar el país”. Per la seva part, la directora general d’Avançsa, Clàudia Canals Pérez, ha explicat que “la companyia de motos elèctriques s’ha incorporat a la línia Innova perquè el seu projecte té un elevat potencial de creixement i d’internacionalització”.

El CEO de la companyia Ray Electric Motors, Iñigo Raventós Basagoiti, ha agraït el suport de l'administració en el desenvolupament del seu projecte i ha assegurat que "volem continuar creixent i creant llocs de treball". Per Raventós, “el Ray 7.7 és l'escúter amb més innovació del mercat i compleix amb les necessitats de mobilitat dels conductors de grans ciutats com Barcelona pel seu disseny, autonomia i potència”. “Cada vegada més ciutats del món estan implantant zones de baixes emissions on només podran circular vehicles elèctrics, i per això s'espera un creixement exponencial de les vendes tant en l'àmbit nacional com a internacional”, ha dit el CEO.

Amb aquest préstec, Ray Electric Motors preveu accelerar la seva producció, ampliar la seva estratègia d’internacionalització i continuar invertint en la innovació de la motocicleta. En concret, l’empresa passarà dels 5’5 milions d’euros de facturació prevista aquest 2022 als 38’5 milions d’euros el 2024. En quatre anys, la companyia preveu crear 90 llocs de treball i passar de les 750 unitats fabricades anuals, a més de 10.000 unitats per any. La previsió d’inversió de l’empresa pels propers quatre anys és de 9,5 milions d’euros, que se sumarien als més de 8,5 milions d’euros que la companyia ja ha invertit.

El préstec s’ha concedit a través de la línia de finançament Innova Mobilitat, que té el suport de l’Oficina Pública per a la Transformació de les Indústries de la Mobilitat i l’Automoció (OPTIMA) de la Direcció general d’Indústria.

Ray Electric Motors està present al mercat estatal i durant aquest exercici ha signat acords amb nou països europeus i preveu expandir-se a curt termini a Holanda, Bèlgica, Regne Unit, Turquia i Israel.

L’aposta d’Avançsa per Ray Electric Motors referma la voluntat d’impulsar projectes que generin ecosistema d’empreses tecnològiques dins la indústria productiva i basats en els pilars de la innovació, la sostenibilitat, l’energia neta i l’economia verda.

Sobre Ray Electric Motors

Ray Electric Motors neix el 2019 i desenvolupa productes d’smart mobility de zero emissions i d’elevada qualitat per a la mobilitat urbana i interurbana. Les instal·lacions de la planta que tenen ubicada a Sant Joan Despí ocupen un total de 3.000 m2 i estan dissenyades per una capacitat productiva d’unes 20.000 unitats anuals.

Amb el desenvolupament del model RAY 7.7, la companyia ofereix una alternativa elèctrica de qualitat al segment dels scooters de combustió interna d’una potència d’entre 125 i 300 cc. La companyia ha registrattres patents que fan referència al powerblock, al seient regulable i al disseny.

El model RAY 7.7, a més, te la voluntat de ser una motocicleta kilòmetre zero, manufacturada amb el major nombre possible de peces fabricades a Catalunya, que actualment representen un 60% dels proveïdors en volum de compra i un 88% en volum de peces.

Amb les noves tendències i els desenvolupaments en el sector, s’espera que el mercat creixi a un bon ritme. En l’exercici 2020 a Europa, les vendes de motocicletes elèctriques es situaven al voltant de les 30.000 unitats/any, s’espera que arribin a 275.000 unitats l’any 2027.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________


Twitter @empresacat | Twitter @treballcat| Twitter @avancsa

Linkedin https://linkedin.com/company/avancsa


2  

Imatges

El conseller Torrent durant la visita a les instal·lacions de la companyia

El conseller Torrent durant la visita a les instal·lacions de la companyia 133773

El conseller Torrent durant la reunió amb els directius de l'empresa

El conseller Torrent durant la reunió amb els directius de l'empresa 111332

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia