Drets Socials

Reunió al departament amb els representants de la Taula del Tercer Sector Social.

Campuzano: "Amb la Taula del Tercer Sector coincidim en la necessitat d'agilitzar l'accés als drets socials"

query_builder   1 desembre 2022 19:38

event_note Nota de premsa

Campuzano: "Amb la Taula del Tercer Sector coincidim en la necessitat d'agilitzar l'accés als drets socials"

El conseller de Drets Socials es reuneix amb la junta directiva de la Taula del Tercer Sector Social


El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadès, el secretari general, Oriol Amorós i March, i el secretari d’Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens i Mèlich, s’han trobat avui amb una representació de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, encapçalada per la seva presidenta, Francina Alsina i Canudas, una de les grans entitats de l’àmbit social. Es tracta de la primera trobada de l’actual equip del Departament amb la junta directiva de la Taula, que agrupa 35 federacions i organitzacions que representen 3.000 entitats socials.

En la trobada, s’ha posat de manifest la necessitat de reforçar l’atenció social en l’actual context i amb la vista posada en garantir la cohesió i l’accés als drets socials. “Amb la Taula del Tercer Sector coincidim en la necessitat d’agilitzar l’accés als drets socials. Hem de simplificar els processos administratius i fer-los més àgils i eficaços per garantir que les persones en situació de vulnerabilitat tinguin garantits tots els seus drets, especialment en un context socioeconòmic complex com l’actual”, ha manifestat Campuzano.

A la trobada s’ha posat en valor la decisió anunciada ahir pel Govern d’augmentar en un 8% l’indicador de renda de suficiència de Catalunya. Aquesta mesura tindrà una repercussió directa sobre les prestacions de la Generalitat, especialment sobre la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). Aquesta prestació “arribarà a més famílies, que a més estaran més ben protegides” ha explicat el conseller, ja que se n’augmentarà la dotació. Campuzano ha tornat a reclamar el traspàs de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) per “fer-ne una gestió més eficient i no duplicar finestretes”, petició que es comparteix des de la Taula, que és membre de la comissió de govern de la RGC.

“Garantir l’estabilitat de les entitats socials i reconèixer la tasca que desenvolupen els professionals del sector és una prioritat d’aquest Govern”, ha subratllat el conseller. Per això, en pocs dies es farà efectiu l’augment del 3% de la dotació del Departament de Drets Socials al sistema de serveis socials, que ha de repercutir en una millora de les condicions dels treballadors i treballadores i s’accelerarà el pagament de les subvencions pels sobrecostos de la covid que han hagut d’afrontar les entitats. I amb la intenció d’evitar inseguretat econòmica i estretors de tresoreria a finals d’any, també s’avançarà el calendari de les subvencions, tant les que procedeixen de l’IRPF com la convocatòria de la COSPE.

En la reunió, també s’ha fet referència al pla de xoc anunciat ahir al Parlament per reduir les llistes d’espera de la dependència, amb mesures com la concertació de 800 places residencials i de centre de dia per a gent gran i sobre el compromís del Departament amb les llars afectades per pobresa energètica. Ahir mateix, es va fer públic que es condonarà el deute energètic de 41.000 famílies vulnerables corresponent al 2021. El 50% de l'import l'assumirà Endesa i l'altre 50% ho faran la Generalitat i ens locals.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia